in

USNE NAJBRŽE GUBE VLAGU! Kako da kožu čuvate od vetra i hladnoće

To su prvi znaci da bi trebalo da pojačate zaštitu i hidrataciju i da je pripremite za zimu. Ne dozvolite da vam se pojave crveni pečati ili da koža počne da se ljušti, nego na vreme počnite sa negom.

OPUŠTAJUĆA KUPKA – S obzirom na to da se od vetra i hladnog vazduha koža isušuje, ljušti i dobija crvenu boju, potrebno je da pojačate njenu hidrataciju. Dermatolozi kažu da svaka koža ima različitu toleranciju na hladnoću i da je zbog toga treba pripremiti preparatima prilagođenim određenom tipu. Prvi korak je da koži priuštite opuštajuću kupku. Na vama je da izaberete da li će to biti pena za kupanje, morska so ili eterična ulja.

TUŠIRANJE – Ukoliko ste ustanovili da vam je koža suva, trebalo bi da izbegavate tuširanje vrućom vodom. Vrela voda skida prirodnu vlagu s vaše kože. Zato se tuširajte kratko i ako je moguće jednom dnevno, i to mlakom vodom. Takođe, nemojte često puniti kadu vrelom vodom, jer visoka temperatura u kombinaciji sa hemikalijama stvara suvu kožu.

NANESITE HIDRATANTNU KREMU – Ako vam se čini da vam je koža zategnuta i osetljiva, vreme je da stavite hidratantnu kremu. Krema koju koristite zimi mora da sadrži više vlage od one koju koristite tokom letnjih dana. Nanesite je dok je koža još vlažna – ovo pomaže da se uklone pečati crvenila i srede oni delovi koji nisu dovoljno hidrirani.

ČUVAJTE USNE – Tokom hladnih dana usne najbrže gube vlagu. Brzo pucaju, pogotovo kad često prelazite jezikom preko njih, pa je zato najbolje da sa sobom uvek nosite labelo ili grožđanu mast.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama