in

TUGA! NERAZJAŠNJENA SMRT TROGODIŠNJEG DEČAKA IZ NIŠA! Gavrilo umro u jezivim mukama

Trogodišnji Gavrilo S. iz Niša umro je u jezivim mukama nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima ošuren po telu vrelom vodom!

Tragedija se dogodila u noći između 28. i 29. januara u iznajmljenom stanu babe mališana Dragane T. (53) u ulici Nova železnička kolonija u Nišu, gde je majka Tamara (32) došla sa troje dece.

Prema njihovim tvrdnjama, dečak je iskoristio trenutak dok su one bile zauzete hranjenjem i presvlačenjem drugo dvoje mališana, ušao u kupatilo, odvrnuo slavinu i opario se vrelom vodom. Umesto da pozovu Hitnu pomoć, majka je mališana samo namazala kremom za opekotine, a posle nekoliko sati dečak je preminuo. Inspektorima i lekarima je još čudnija i majčina izjava da dete nije vrištalo od bolova, već da je samo zaspalo!?!

Otpala koža


Pijan u gluvo doba divljao u Nišu! Vozio 154 na sat s 1,2 promila alkohola u krvi!


DETE U NIŠU UMIRALO U MUKAMA… Majka ga lečila na svoju ruku od opekotina

DETE U NIŠU UMIRALO U MUKAMA... Majka ga lečila na svoju ruku od opekotina

Lekari koji su došli na intervenciju zatekli su stravičan prozor. Gavrilo je ležao u krevetu, a sa stomaka mu je otpala koža.

Majka i baka su kazale da su detetu opekotine namazale melemom, te da je zaspao. Tvrdile su da su tek oko četiri sata izjutra primetile da ne diše i da su pozvale Hitnu pomoć, koja je konstatovala smrt i obavestila policiju. Njihove tvrdnje biće proverene obdukcijom kako bi se ustanovilo da li je dete zaista podleglo opekotinama ili i od lekova koje su mu možda dale da bi mu ublažile bolove – navode naši sagovornici iz istrage.

Majka Tamara je uhapšena zbog zapuštanja i zlostavljanja deteta i nepružanja pomoći, dok je baka preminulog dečaka dobila krivičnu prijavu u  redovnom postupku, pa je preuzela brigu o ostalo dvoje unučadi starih četiri meseca i četiri godine.

- Urađena je procena i ustanovljeno je da deca mogu da ostanu kod bake tokom vikenda uz pojačani nadzor socijalnih radnika. Danas će ponovo biti rađena procena, posle čega će se odlučiti da li će mališani i dalje ostati kod babe ili će ih preuzeti hraniteljske porodice – kažu u Centru za socijalni rad. 

Privatna arhiva/Facebook

Gavrilo Stanković

Otkazivanje bubrega i smrt

Specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i opekotine dr Igor Maljković kaže za Informer da je majka pod hitno trebalo da odvede dete kod lekara.
- Opekotine velikih površina su opasne po život i kod odraslih ljudi, a kamoli kod dece, koja jako brzo gube tečnost i dehidriraju. Može doći do prestanka rada bubrega i na kraju smrti. Apelujem na roditelje da mališane čak i pri najmanjoj i naizgled banalnoj opekotini obavezno odvedu kod lekara, gde će im biti pružena najbolja pomoć. Nikako ne smeju da stvari uzimaju zdravo za gotovo i da deci mažu masti koje kupuju nasumično u apoteci, jer je mališanima koji se opeku plamenom ili vrelim predmetom često neophodna infuzija. U ovom slučaju sigurno je da je dete pretrpelo nepodnošljive bolove, a možda se čak i onesvestilo – upozorio je Maljković.

Kažnjavanje

Novinar Informera juče je zatekao radnika Centra za socijalni rad u babinom stanu. Ona je objašnjavala da je decu nahranila i okupala, te da potpuno poštuje njihove naloge. 

- U šoku sam, šta drugo da kažem – rekla je baka Dragana i zatvorila vrata stana.

Za krivično delo za koje se tereti majka Tamara propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina. Međutim, postoji mogućnost da bude oslobođena optužbe jer Krivični zakonik predviđa da ako je delo učinjeno iz nehata, a okrivljenog posledice teško pogađaju, on može biti pošteđen kažnjavanja.

Privatna arhiva/Facebook

Roditelji nesrećnog dečaka

Otac u zatvoru zbog droge i oružja

Majka Tamara je sa Gavrilom i još dvoje dece živela u niškom naselju Apelovac sa suprugom Goranom. Međutim, on je uhapšen prošle godine zbog dilovanja narkotika i neovlašćenog držanja oružja.
- Ona je živela kao podstanar u našoj ulici, pa su se tu i upoznali. Vrlo brzo su izrodili troje dece. On je jedno vreme vozio taksi, ali je napustio taj posao. Bilo mi je čudno što je dao otkaz, jer nisu imali druge prihode. Iznenadio sam se kada sam čuo da je uhapšen, na tavanu su mu našli marihuanu, pištolj i neku municiju. Ona je stalno dolazila kod mene, molila me da joj pomognem da ga nekako izvuče iz pritvora, bilo joj je mnogo teško. Posavetovao sam je da dovede majku da joj pomogne, pa je to i uradila. Majka je dolazila kod nje, a i ona je išla kod majke. Šokirao sam se kada sam čuo šta se desilo, bio je veoma dobro, veselo dete, tuga velika – priča komšija.