in

TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE! Ako ga svakog jutra PIJETE UZ JOGURT, prepolovićete se! Pun je omega 3 masnih kiselina – čuvar vašeg ZDRAVLJA

Lanene semenke postoje hiljadama godina unazad, ali su tek nedavno dobile epitet “superhrane”, a ova namirnica odlična je na nekoliko nivoa – veoma je povoljna, ima niz blagotvornih dejstava za organizam i pritom ju je vrlo lako uključiti u svakodnevnu ishranu.

Lanene semenke imaju fin, orašast ukus koji se dobro slaže sa velikim brojem namirnica, pa ih možete stavljati u salatu, hleb, mafine, razno pecivo, ovsenu kašu, jogurt…. Takođe, danas su na tržištu dostupni i laneno brašno i mleveni lan, koji su takođe vrlo zahvalni za različite specijalitete.

Inače, široka primena u gastronomiji nije jedina prednost lanenog semena, ono sadrži mnogo vlakana i omega 3 masnih kiselina, što ga čini idealnom namirnicom ako ste u procesu skidanja kilograma.

Osim što utiču na regulisanje telesne težine, lanene semenke blagotvorno deluju na vaše zdravlje i mogu vam pomoći da rešite brojne tegobe. Laneno seme kao lek može poslužiti ako imate problema sa kardiovaskularnim sistemom, zakrčenjem kvnih sudova, gubitkom imuniteta, bolnim zglobovima, depresijom, suvim noktima i kožom, gubitkom vida, i još mnogim drugim…

JOGURT DIJETA, jedna od najpopularnijih BRZIH taktika MRŠAVLJENJA! I to sa razlogom…

PREPOLOVILA SE! Ovu glumicu svi znate kao BUCKU IZ HOLIVUDSKIH KOMEDIJA, sada je NEĆETE PREPOZNATI! Ima 18 kg MANJE i utegla se u HELANKE (FOTO)

PREPOLOVILA SE! Ovu glumicu svi znate kao BUCKU IZ HOLIVUDSKIH KOMEDIJA, sada je NEĆETE PREPOZNATI! Ima 18 kg MANJE i utegla se u HELANKE (FOTO)

Pixabay

Jedna supena kašika mlevenih semenki lana sadrži ukupno 37 kalorija, što nije malo, ali ona u sebi ima 2 grama dijetetskih vlakana, koja će svakako pozitivno uticati na gubitak kilograma. Takođe se u organizam neće asporbovati sve kalorije iz praha semena lana. Dvadeset pet odsto lana su zapravo proteini sa kompletnim profilom aminokiselina. B vitamini, kalijum, magnezijum i cink koji laneno seme sadrži su esencijalni za pravilnu dijetu i gubitak težine bez narušavanja vašeg zdravlja.

Upotreba lanenog semena sa jogurtom i kefirom

U ovoj kombinaciji osim što je dobar za mršavljenje, lan je i veoma ukusan.

Sastojci:

– Velika supena kašika mlevenog lanenog semena

– Pola šolje probiotskog jogurta

Dobro promešati lan u jogurtu i popiti pola sata pre obroka. Ovo možete ponoviti i pola sata pred odlazak na spavanje. Preporučuje se da ovakva dijeta traje dvadeset jedan dan, pa onda treba napraviti pauzu od nedelju dana. Mleveno seme lana će ubrzati vaš metabolizam i poboljšati ritam pražnjenja creva.

Shutterstock

Laneno seme i kefir su idealna kombinacija

Kefir je fermentisani napitak napravljen od mleka i zrna koja su zapravo prijateljski živi organizmi. On je kompletan izvor proteina, sa mnogim esencijalnim aminokiselinama, minerala, vrednih vitamina B. Ono što je dobro u vezi kefira, je da sadrži nekoliko velikih sojeva prijateljskih bakterija i korisnih kvasaca. Ovi probiotski organizmipomažu da se očiste creva, dovode do balansa crevne mikroflore, i uništavaju patogene kao što su ešerihija koli i drugi  paraziti u crevima. Njega možete piti kako biste poboljšali probavni sistem, ublažili upalne promene creva, ukoliko mu pridodate i mleveno laneno seme, značajno čete poboljšati vaš imuni sistem.

Sastojci:

– Puna kašika mlevenih semenki lana

– Trećina čaše kefira

Mešavinu trebate piti ujutru, pre doručka i uveče pred spavanje. Nekim ljudima je lakše da se naviknu na ovo ako piju kefir uz obrok, recimo uz doručak. Preporučljivo je da u toku dana unosite što više vode, recimo osam čaša dnevno. Proces bi trebalo ponavljati tokom jedne nedelje, zatim napraviti pauzu par dana, kako bi se organizam odmorio, pa onda nastaviti.

Pixabay

Laneno seme i kefir su idealna kombinacija kako za mršavljenje i ubrzavanje metabolizma, tako i za sveukupno bolje stanje organizma i poboljšanje imuniteta.