in

SRBI NA KOSMETU SU SE USPROTIVILI OKUPACIJI! Vučić o lažnim izborima: Pokazali su da im je otadžbina mnogo važnija od vlasti!

SRBI NA KOSMETU SU SE USPROTIVILI OKUPACIJI! Vučić o lažnim izborima: Pokazali su da im je otadžbina mnogo važnija od vlasti!

Ovo je juče poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti nakon lažnih izbora na severu Kosova i Metohije. Vučić je istakao da je veoma zahvalan srpskom narodu na severu pokrajine što je pokazao veliku hrabrost pred šiptarskim terorom.

– Od ukupno 45.095 Srba upisanih u biračkom spisku na izbore je izašlo 13! To je istaklo nekoliko dobrih stvari, ali i neke koje su teške za nas u budućnosti, a o kojima ćemo morati da vodimo više računa nego sada – rekao je Vučić.

Ogromno jedinstvo

Odlukom da ne izađu na izbore Srbi na Kosovu pokazali su odlučnost, a time su poručili i u kojoj zemlji žive i koga neće na severu, rekao je predsednik Srbije u obraćanju građanima.

Šef države je istakao da su izbori na severu južne srpske pokrajine pokazali potpuni izborni poraz tzv. premijera Aljbina Kurtija i zemalja Kvinte, a ogromnu snagu i odlučnost Srba.

– Ne samo što je to izborni debakl Kurtija i njegovih mentora, već se ovako nešto nije desilo na evropskom tlu. To je pokazalo i ogromno jedinstvo srpskog naroda. Srbi su se ponašali ne samo savesno i odgovorno nego i veoma snažno, i pokazali odlučnost da se suprotstave okupacionim gaulajterima. U nedelju u prepodnevnim satima ulice u mestima gde su bili izbori bile su prazne, a po podne su bile pune. Srbi su tako želeli da kažu “mi smo tu, ali ne želimo da učestvujemo u vašem cirkusu!” I zato još jedanput želim da zahvalim srpskom narodu koji je strpljivo trpeo prisustvo okupacionih snaga na severu, koji je silinom i snagom svoje volje pokazao da nije šaka zobi – rekao je Vučić i dodao da je srpski narod pored poruke međunarodnoj zajednici poslao poruku i Beogradu.

Ići ću verovatno 2. maja u Brisel

Predsednik Vučić poručio je da će najverovatnije 2. maja ići u Brisel na novu rundu dijaloga između Beograda i Prištine, ali je istakao da tada ništa neće biti rešeno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

Još nisam doneo odluku, ali ću 2. maja verovatno ići u Brisel. Ne dam vam, lažovi i prevaranti, da se u ne znam šta zakunete, opet bi slagali. Našem narodu verujem. Naravno, 2. maja ništa neće biti rešeno. Tako će to da izgleda, da Srbiju krive za šta im pada na pamet. Naš zaključak je da ćemo štititi poziciju našeg naroda, razumeti njihove poruke, poštovati Ustav Srbije, a ono na čemu ćemo insistirati je stvarni dijalog. Nama je potreban stvarni razgovor sa Albancima – istakao je Vučić.

– Srbi su jasno rekli ne samo da neće da učestvuju u Kurtijevim izborima već da im vlast nije važna i da im je otadžbina mnogo važnija. Oni su jasno uprli prstom na Zapad, koji ih nikad nije slušao, ali i u nas u Beogradu… Ponekad nismo dovoljno razumeli u koliko teškoj poziciji se nalaze, nekada nismo imali dovoljno vremena da čujemo njihove probleme i muke – istakao je predsednik Srbije.

On je dodao da je u birački spisak od 23. aprila upisano 1.345 lica više nego pre dve godine na lokalnim izborima.

Marko Đoković

 

– Imamo, dakle, 45.095 lica u biračkom spisku, a Srba je ukupno izašlih bilo 13! Pritom dvoje kažu da su greškom izašli, ali da ne ulazimo detalje… Znači,  99,97 odsto nije glasalo! Nijedan Srbin u Zubinom Potoku nije glasao, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je dvoje lica, u Leposaviću sedam i Zvečanu četiri. I to je 13, odnosno 0,029 procenata glasova. Ono što je interesantno jeste da je izašao značajno manji broj Albanaca na izbore nego 2021. godine – rekao je Vučić.

Srbi su tako hteli

Predsednik Srbije posebno je istakao odsustvo posmatračke misije OEBS-a, koja prvi put nije pratila izbore.

– Nisu imali vremena da obiđu biračka mesta iz Kancelarije EU i zemalja Kvinte, valjda da ne bi videli nepravilnosti. Da ne bi videli simbol UČK. Na biračkom mestu u selu Lipljan u Zvečanu albanski član biračkog odbora pojavio se sa tetovažom UČK. To mesto je posetio i švajcarski ambasador Tomas Keli, valjda da se pokaže kako demokratski i u miru to protiče. I jeste proteklo sve u miru, ali zato što su Srbi tako hteli! – rekao je predsednik.

Vučić je u obraćanju naglasio da je možda najznačajnija poruka poslata sa izbora na severu, “i nama i svetu”, ta da suštinskog dijaloga nema.

Marko Đoković

 

– Mi ne razgovaramo, mi dobijamo nametnute papire koji uvek moraju da idu u prilog Prištini, jer Kvinta je ta koja podržava nezavisno Kosovo i kad im govorite da se nešto dešava u srcima i glavama ljudi, oni kažu “Vučić je naredio to iz Beograda”. Težak period je pred nama… Sukob sa NATO nam nije potreban, ali nećemo dozvoliti napade na naš narod – zaključio je predsednik Srbije.
 

EU i Zapad su lagali o ZSO, zato ništa nisam ni potpisao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će “evropski i zapadni predstavnici” prestati da ga lažu i varaju, i naveo da ništa nije potpisao, uprkos pretnjama i pritiscima.

Oni su me lagali i varali, ali ja nikada nisam prihvatio sporazum. Nikada nisam prihvatio nijedan sporazum. Nemate nijednu moju izjavu da to prihvatam, već samo da prihvatam koncept i da smo spremni da radimo na implementaciji sporazuma do određenih granica. Nadam se da će prekinuti s tom praksom laganja. Ali baš zato što sam osetio da je sve što kažu laž nisam ni potpisao, uprkos pretnjama i pritiscima – rekao je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama