in

SKANDALOZNA ODLUKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU! Ubici deteta (9) smanjili robiju!

SKANDALOZNA ODLUKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU! Ubici deteta (9) smanjili robiju!

Lazaru Galiću (40), koji je u julu 2021. autom ubio malog Stefana Balića (9) na pešačkom prelazu u Beogradu, smanjena je kazna zatvora za dve godine! Po odluci Apelacionog suda u Beogradu, bahati Galić neće robijati deset godina, koliko je dobio prvostepenom presudom, već samo osam

Preminuo u bolnici

Galić je, kako je utvrđeno, izazvao tragičan udes 18. jula 2021. na Karaburmi, kad je “sitroenom C5” pokosio Mihaila Balića i njegove sinove Stefana (9) i Luku (4), nakon čega je pobegao, ali je ubrzo uhapšen.

Četiri dana posle udesa mali Stefan je preminuo u bolnici. Lazaru je Viši sud u Beogradu u septembru prošle godine izrekao maksimalnu kaznu od deset godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenima u udesu. Tada mu je, takođe, izrečena i zabrana vožnje u trajanju od pet godina, koja će stupiti na snagu nakon isteka zatvorske kazne.

InformerDN

Nastradali Stefan Balić

Poznat po nadimku Laza Pijanac

Lazar Galić, kog komšije s Karaburme zovu Laza Pijanac, prethodno je dva puta bio osuđivan zbog izazivanja saobraćajnih nesreća, u kojima je u oba slučaja bio pijan. Jedna se dogodila na istom mestu gde je kolima ubio Stefana, dok je drugu skrivio stotinak metara dalje. Takođe mu je suđeno za nasilništvo, falsifikovanje dokumenata, privredne prestupe i pedofiliju.


LAZAR GALIĆ OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA!

LAZAR GALIĆ OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA!


SLIKA KOJA SLAMA SRCE! Dečak grli mural ubijenog brata! Majka i otac palili sveće!

SLIKA KOJA SLAMA SRCE! Dečak grli mural ubijenog brata! Majka i otac palili sveće!

Kad je uhapšen zbog izazivanja udesa u kom je stradao mali Stefan Balić, Lazar se na saslušanju branio ćutanjem, a sud ga je potom pustio da se brani sa slobode. To je izazvalo revolt građana, pa su žitelji Karaburme izašli na ulicu i započeli protest, zbog čega je sud Galiću ipak odredio pritvor, u kome se i dalje nalazi

Tada je sudija Vladana Vukčević Jovanović, obrazlažući presudu, istakla da je Galić osuđen na maksimalnu kaznu, između ostalog, i zato što se nije iskreno pokajao za tragediju.

– Lazare, sud je na osnovu brojnih dokaza utvrdio da ste izvršili krivično delo. Sami ste rekli u svojoj odbrani da ste osetili tup udarac, ali da se niste zaustavili, već ste nastavili vožnju, ne kočeći. Uhapšeni ste dan posle, a u međuvremenu se niste interesovali za stanje povređenog deteta, zbog čega vam je sud izrekao maksimalnu kaznu – rekla je Vukčević Jovanovićeva.

InformerDN

Mesto nesreće

Prilikom određivanja kazne tada je kao olakšavajuća okolnost uzeto da je on “porodičan čovek”, a kao otežavajuća da je deset puta osuđivan za ranije saobraćajne prekršaje.

I pored svega toga Apelacioni sud je ocenio da je prilikom izricanja kazne od deset godina Viši sud “prenaglasio značaj otežavajućim okolnostima, a smanjio značaj olakšavajućim okolnostima”, zbog čega je kazna smanjena na osam godina zatvora.

‘Olakšavajuće okolnosti’

Slobodan Balić, deda malog Stefana Balića, zgrožen je tom odlukom Apelacionog suda.

Šok

Ovim su mi samo dodali so na ranu. Em je prvi put dobio malu kaznu, em su je sada još i smanjili!
Slobodan Galić

– U šoku sam, ne mogu da verujem, ali vidite da je sve moguće. Ovim su mi samo dodali so na ranu. Nije mi dobro, niti će mi ikada biti dobro. Em je prvi put dobio malu kaznu, em su je sada još i smanjili! Pa i ta kazna od deset godina je bila mala. Očekivao sam da mu potvrde tu kaznu, a ne da mu je smanje! To mi nije palo na pamet – ogorčen je deda nastradalog mališana.

InformerDN

Slobodan Balić

Naš sagovornik je užasnut što je sud uopšte i razmatrao olakšavajuće okolnosti pošto, kako tvrdi, u ovom slučaju one i ne postoje.

– Znam da je imao pravo da se žali, ali ova presuda nema blage veze sa onim što je on uradio. Šta je sa tim što je on pobegao i krio se? Šta je sa tim? On će sutra da izađe na slobodu i sešće u automobil i ponovo će to uraditi. Šta onda? Da li će i tada biti “olakšavajućih okolnosti” – pita se Slobodan Balić. 

Pratite nas na društvenim mrežama