in

ŠIPTARI NA JARINJU ČEKALI NOVU GODINU S PUŠKAMA! Nova opasna Kurtijeva provokacija, poslao policajce da DEMONSTRIRAJU ‘SILU’!

ŠIPTARI NA JARINJU ČEKALI NOVU GODINU S PUŠKAMA! Nova opasna Kurtijeva provokacija, poslao policajce da DEMONSTRIRAJU ‘SILU’!

Takozvani ‘kosovski premijer’ Aljbin Kurti ni u novogodišnjoj noći nije mogao da se uzdrži od provokacija i pretnji Srbima, pa su njegovi policajci dolazak 2023. godine ‘proslavili’ na administrativnom prelazu Jarinje uz duge cevi i zastavu Albanije!?!

Te policajce su posetili ‘predsednica’ Vjosa Osmani i takozvani ministar policije Dželjaj Svečlja, koji su im uručili medalje za bezbednost.

Žele incidente

Na Fejsbuk stranici informativnog šiptarskog portala iz Južne Mitrovice ‘Jepi ze’ (Daj mi glas) objavljena je fotografija grupe kosovskih policajaca koji sa dugim cevima i raširenom albanskom zastavom poziraju u noći 31. decembra 2022. godine.

‘Kosovska policija na granici u Jarinju sa državnom zastavom (?!?) na dočeku Nove godine’, napisano je u propratnom tekstu objave na Fejsbuku, čime su još jednom potvrđene opasne namere Aljbina Kurtija, koji u poslednjoj nedelji 2022. godine zamalo nije izazvao rat na severu Kosova.


KURTI NA SVE NAČINE POKUŠAVA DA IZAZOVE SUKOBE! Poslao specijalce naoružane do zuba da provociraju Srbe na severu Kosova i Metohije! (FOTO)


MIR ĆE PREVLADATI I KURTI ĆE PROPASTI! Brnabić: Ono što Priština vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog…

MIR ĆE PREVLADATI I KURTI ĆE PROPASTI! Brnabić: Ono što Priština vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog...

Informer

Komentarišući najnovije provokacije Šiptara, bivši komandant Prištinskog korpusa Vojske Srbije Vladimir Lazarević kaže da je ovaj potez Kurtija i njegove policije znak isfrustriranosti zbog nedavnih događaja i srpskih barikada.

Izgleda da vlastima u Prištini ponestaje ideja na koji način bi zagorčale život srpskom stanovništvu na KiM i Srbima u celini. Čini mi se da je to znak i da su isfrustrirani razvojem događaja oko srpskih barikada. Oni su tu očekivali da će da postignu nešto krupnije. Oni jednostavno žele oružane incidente. Nisu im se ostvarili ciljevi, koji su bili veoma krupni, a to je izazivanje nestabilnosti, pre svega na severu, i sada prave te bedne smicalice. Sve je to upereno opet protiv Srba, ali i protiv onih koji su garantovali sporazum, a to znači protiv Evropske unije i SAD – kaže Lazarević.

Za stručnjaka za bezbednost Zorana Dragišića, proslava Nove godine na Jarinju, i to sa albanskom zastavom, čisto je provociranje.

Albanskoj zastavi tu nije mesto, kao ni puškama i dugim cevima, i sve to jeste čisto provociranje, ali dobro je da Srbi na to nisu naseli i to je ono što je najvažnije. Albanci će nastaviti tako da se ponašaju, jer sve što je dosad Priština radila ne daje nam razloga da će u budućnosti biti drugačije. I to će tako biti sve dok se ne postigne nekakav sporazum iza koga će stati SAD i koji će Šiptari morati da poštuju – smatra Dragišić.

A.Grbović

Prst u oko EU

Prema oceni Zorana Anđelkovića, bivšeg šefa Izvršnog veća KiM, Aljbin Kurti je u provokacijama otišao korak dalje predstavljajući zastavu Albanije kao ‘državnu’ na Jarinju!?!

To sa albanskom zastavom je Kurtijeva politika ‘velike Albanije’, tu nema nikakve dileme. Dok je bio opozicioni lider, on je strane predstavnike primao sa albanskom zastavom i sad poručuje da je sve na KiM ‘velika Albanija’. To nije samo provokacija već i direktan prst u oko celoj Evropi, koja već godinama na to ne reaguje. Taj san o ‘velikoj Albaniji’ se naravno neće ostvariti, ali sve ovo je potpuno nipodaštavanje ne samo sporazuma već i ljudskog dostojanstva i principa i Evropske unije i međunarodnog prava – zaključuje Anđelković.

Aleksandar Gruško, MSP Rusije

Vidimo da kosovske vlasti vode politiku eskalacije. Zapadne zemlje treba da izvrše pritisak na Prištinu i nateraju je da odustane od militantnih planova.

Mitar Kovač, general-major

Osim srpske policije, na severu Kosova ne sme ništa da ostane. Srbi i Srbija moraju istrajati u tome.

Pratite nas na društvenim mrežama