in

SEVERINI PRETI ZATVORSKA KAZNA! Pevačica zbog tuče sa sestrom može da robija do 5 godina!

SEVERINI PRETI ZATVORSKA KAZNA! Pevačica zbog tuče sa sestrom može da robija do 5 godina!

Poznata pevačica uhapšena je u Zagrebu nakon što su od splitskih kolega dobili zahtev za njeno privođenje za potrebe kriminalističkog istraživanja. Povod svemu i raspisivanju potrage je neprimerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pevačice Severine Vučković. Prema prijavi sestre Marijane, pevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom.

Jelena Balić

Preti joj kazna zatvora do 5 godina… Severina

Ovu situaciju prokomentarisao je advokat Dragoslav Trninić koji je objasnio kakva kazna čeka Severinu:

– Prema informacijama dostupnim u medijima nedvosmisleno je reč o nasilju u porodici, koje prema članu 194 Krivičnog zakonika RS predstavlja krivično delo za koje je u zavisnosti od načina na koje je delo učinjeno zaprećena i kazna zatvora. Naime, po izveštaju medija u pitanju su lakše telesne povrede, ali bez obzira na to, ukoliko su nanete oružjem, odnosno opasnim oruđem ili sredstvom podobnim da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprećena je kazna od 6 meseci do 5 godina(ckan 194 stav 2 KZ). Naravno postoji mogućnost uslovne osude koja je u slučaju da se krivica dokaze najrealnija opcija – rekao je advokat Dragoslav Trninić.

Advokat Trninić, takođe, navodi da bi Severina mogla da bude izrečena mera bezbednosti zabrane prilaska oštećenoj i ističe da bi po istom osnovu njena sestra mogla pokrenuti parnični postupak.

– Najzad, u ovom slučaju moguće je pokrenuti i parnični postupak, po tuzbi oštećene ili oštećenih. I u parničnom i u krivičnom postupku tuženoj bi u slučaju postojanja njene odgovornosti mgla biti izrečena neka od mera bezbednosti – zabrana prilaska i slično.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama