in

SEĆATE LI SE NECINE UČITELJICE IZ “SREĆNIH LJUDI”? Evo kako danas izgleda i čime se bavi!

SEĆATE LI SE NECINE UČITELJICE IZ “SREĆNIH LJUDI”? Evo kako danas izgleda i čime se bavi!

Njena rečenica: “Deco, ovo nije smešno” spada u red kultnih, a mnogi kritičari su Ljiljanu pohvalili zbog sjajnog prikaza stroge učiteljice čije fasade padaju kada je dodirnu životne priče njenih učenika.

Đurićeva se tokom godina fizički promenila, a nedavno je gostovala u jednoj emisiji.

– U Šapcu sam odigrala jednu od mojih nadražih uloga. Ova uloga nije važna jer sam ja dobila tri različite nagrade na tri različita festivala, ona je doživela debakl u Sarajevu, zbog privatnih svađa među glumcima. Ali tad sam ja odrasla. Odrasla sam jer sam na jednoj od repriza istinski doživela pravu katarzu. Tada sam shvatila i Aristotela i svu teoriju koju sam učila u životu. Mislim da je to prekretnica u mom životu – ispričala je glumica i nastavila:

printscreen

Ljiljane Đurić

– U predstavi postoji monolog koji traje 7-8 minuta. Ja sam bukvalno potrgala haljinu sa sebe. Sela i pustila onako da mi noge vise sa bine, zaplaka se i rekla: “Ljudi, ja se ne zovem Sibina Zlatić, meni je ime Ljiljana Đurić”. U sali je nastao tajac. Prolomio se takav aplauz. Mislim da je i publika shvatila da se tad dogodilo nešto što se ne događa svaki dan. I tada sam shvatila da sam ja razumela samu sebe i potrebu zašto se bavim ovim poslom – rekla je u emisiji “Naši ljudi”.


POZNAT DATUM SAHRANE MASIMA SAVIĆA! Ispraćaj pevača posle Nove godine!

POZNAT DATUM SAHRANE MASIMA SAVIĆA! Ispraćaj pevača posle Nove godine!


“NIKO VIŠE NIJE ŽIV, NIKOG TAMO NEMA”! Katarina Radivojević se sa setom na licu prisetila odrastanja! (VIDEO)

NIKO VIŠE NIJE ŽIV, NIKOG TAMO NEMA!  Katarina Radivojević se sa setom na licu prisetila odrastanja! (VIDEO)

Ljiljana je rođena u Konjiću (BIH), 16. marta 1955. godine, a za ulogu u predstavi Samo da znaš koliko te volim dobila je dve nagrade, prvu za najbolju žensku ulogu i drugu sa Milenkom Pavlovom za najbolji glumački par festivala 2009. godine. Iste godine se pojavila u “Gorkim plodovima”.

Pratite nas na društvenim mrežama