in

RUS NAPRAVIO HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Konačno je odgovorio Đokoviću! (FOTO)

Danil Medvedev je sa vrha ATP liste svrgnuo Novaka Đokovića. Medvedev je 27. teniser koji je uspeo da stigne do prvog mesta ATP liste, a ukupno treći Rus koji se našao na vrhu. To su do sada bili Jevgeni Kafeljnikov i Marat Safin.

Rus je sada prvi sa 8.615 bodova, dok drugoplasirani Novak Đoković ima 8.465. Novak je do danas na tronu bio još od 3. februra 2020. godine.

Posle čak 361 nedelje imamo novo ime na čelu ATP liste. Zvuči gotovo neverovatno, ali prethodni teniser van takozvane “velike četvorke” koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej, kojme je uspelo da se nađe na vrhu ATP liste bio je Amerikanac Endi Rodik i to 2004. godine.

reuters

 

Đoković je u četvrtfinalu turnira u Dubaiju izgubio od Čeha Jiržija Veselog posle čega je bilo jasno da će ostati bez prvog mesta.Ubrzo nakon poraza čestitao je Medvedevu.


KLASA! Novak javno čestitao Medvedevu preuzimanje teniskog trona (FOTO)

KLASA! Novak javno čestitao Medvedevu preuzimanje teniskog trona (FOTO)


PRVI PUT POSLE 18 GODINA! Na vrhu ATP liste neće biti neko od “velike četvorke”

PRVI PUT POSLE 18 GODINA! Na vrhu ATP liste neće biti neko od velike četvorke

Rus mu se zahvalio kada je sve postalo zvanično. Danil je na Novakov tvit odgovorio smajlijem sa sklopljenim rukama koji označava zahvalnost i oduševio Novakove i svoje fanove.

Pratite nas na društvenim mrežama