in

PUTIN ODLIKOVAO RUSKOG HEROJA! Neprijatelji ga je opkolio, njegov potez ostaće upamćen… Ruski predsedniik posebno pohvalio jednu jedinicu (FOTO)

– Potpisao sam ukaz o kojim je potporučniku Nurmagomed Engelsovič Gadžimagomedov proglašen Herojem Rusije, nažalost, posthumno – rekao je ruski predsednik otvarajući u četvrtak sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Putin je istakao da je Gadžimagomedov nepokolebljivo komandovao svojim borcima u borbi.

– Kao pravi komandant, štitio je svoje potčinjene i, pošto je već bio teško ranjen, razneo je granatom sebe i militante koji su opkolili. Uradio je to zato što je znao sa kim ima posla. Sa neonacistima koji se iživljavaju nad zarobljenicima i brutalno ih ubijaju – rekao je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da su ruski vojnici i Narodne milicije pokazale pravo junaštvo. Posebno je pohvalio ljudstvo 100. motorizovane brigade koja deluje u Donjecku.


Psaki: SAD neće uvesti ZABRANU LETOVA IZNAD UKRAJINE! To bi dovelo do DIREKTNOG ORUŽANOG SUKOBA!


ŠTA JE RUSKI PLAN B, ŠTA AKO SE PUTIN ODLUČI ZA NJEGA?! SAD I NATO ANALIZIRAJU GDE SU TU ONI?! Za Kijev je bolje da padne cela Ukrajina…

ŠTA JE RUSKI PLAN B, ŠTA AKO SE PUTIN ODLUČI ZA NJEGA?! SAD I NATO ANALIZIRAJU GDE SU TU ONI?! Za Kijev je bolje da padne cela Ukrajina...

– Borci pod komandom pukovnika Alekseja Borisoviča Bernharda u rejonu Volnovaha probili su odbranu koju su nacionalisti jačali skoro osam godina. Komandir tenkovskog voda Garde, poručnik Viktor Sokolnik, uništio je pet neprijateljskih tenkova – rekao je Putin.

Ministarstvo odbrane RF

Dodao je i da je 25. februara u rejonu Čubinke komandir čete 163. tenkovskog puka kapetan Aleksej Ljovkin naišao na nacionalističke jedinice koje su brojale 15 tenkova i šest borbenih vozila pešadije.

– Napavši neprijatelja sa svojim borcima, kapetan Ljovkin je uništio sva borbena vozila pešadije i pet tenkova, obezbedivši izvršenje borbenog zadatka bez gubitaka – naglasio je Putin.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama