in

‘PUTIN NEMA POJMA ŠTA MU SE SPREMA!’ Ječi kongres od Bajdenovih pretnji: ŽESTOKO SE PRERAČUNAO!

Iako možda ostvari uspehe na bojnom polju, on će dugoročno platiti visoku cenu”, rekao je Bajden u tradicionalnom govoru o stanju nacije, a prenosi agencija Rojters.

“Putin nema pojma šta sledi. Pre šest dana ruski predsednik Vladimir Putin je pokušao da uzdrma temelje slobodnog sveta, misleći da bi mogao da ga natera da mu se potčini. Ali, žestoko se preračunao”, kazao je američki predsednik.

Bajden je najavio da SAD planiraju da gone ruske oligarhe koji podržavaju Vladimira Putina.

“Ruskim oligarsima i korumpiranim liderima, koji su izgradili milijarde dolara zahvaljujući nasilnom režimu, kažem – ne više! Sekretarijat za pravosuđe formiraće radnu grupu koja će goniti zločine ruskih oligarha. Udružujemo se sa evropskim saveznicima da pronađemo i zaplenimo njihove jahte, luksuzne stanove, privatne avione”, istakao je Bajden, a prenosi “Glas Amerike”.

On je još jedno ponovio da SAD neće slati trupe u Ukrajinu.

“Želim da budem jasan – naše snage nisu angažovane i neće se upuštati u sukob sa ruskim snagama u Ukrajini. Umesto toga, američke trupe raspoređene su u Evropi, ne da bi se borile u Ukrajini, već da brane naše NATO saveznike u slučaju da Putin odluči da nastavi da se kreće na zapad”, rekao je Bajden.

Prema njegovim rečima, u te svrhe mobilisane su kopnene snage, vazdušne eskadrile, kao i plovila.
 

Pratite nas na društvenim mrežama