in

POCRNITE uz superhranu! Top 6 NAMIRNICA za BRONZANI TEN bez previše vremena NA SUNCU!

Postoje namirnice koje će vam pomoći da dobijete bronzani ten bez previše sunčanja

Shutterstock

Šargarepa

Šargarepa je najbolji izbor ako želite da potamnite kožu na prirodan način. Puna je beta karotena, koji je odličan za ten i pomaže koži da dobije lepu letnju nijansu. Mnogi preparati koji se koriste za tamniji ten sadrže ovaj sastojak, ali je uvek bolje uneti ga na prirodan način, grickajući svežu šargarepu. Šargarepa takođe čini čuda za poboljšavanje imuniteta. Što veću količinu šargarepe unesete, to ćete pre dobiti ten kakav želite. Najlakši način za to je da napravite sok od šargarepe. Stavite u blender količinu iseckane šargarepe koja u njega može da stane i dolijte vodu. Sve to izblendirajte i dodajte limun-dva kako bi napitak bio ukusniji. Pijte ovaj sok pre letovanja ili sunčanja i vaša koža lakše će poprimiti preplanulu boju.

Shutterstock

Kelj

Ovo zeleno povrće takođe je bogato i beta karotenom. Konzumiranje kelja u letnjim mesecima učiniće vaš ten blistavim i bronzanim. Ukoliko ga kombinujete sa šargarepom ili drugim narandžastim ili crvenim povrćem, vaša koža preplanuće veoma brzo.

Shutterstock

Jaja

Jaja pomažu da letnji ten što duže traje. Bogata su kalcijumom, selenom, vitaminima A, B i D, što ih čini izuzetno zdravim za ceo organizam. Ovi sastojci zadržavaju beta karoten u sistemu, što znači da se vaša preplanulost neće izgubiti tako brzo. Možete da jedete dva jaja dnevno, kažu stručnjaci.

EVO KAKO DA PREPOZNATE I SPREČITE POJAVU DIJABETESA! Ovi simptomi ukazuju na problem!

EVO KAKO DA PREPOZNATE I SPREČITE POJAVU DIJABETESA! Ovi simptomi ukazuju na problem!

MEDENI NAPITAK protiv raznih UPALA i INFEKCIJA! Reguliše PRITISAK, sagoreva MASTI, povećava ENERGIJU! /Recept/

MEDENI NAPITAK protiv raznih UPALA i INFEKCIJA! Reguliše PRITISAK, sagoreva MASTI, povećava ENERGIJU! /Recept/

Pixabay

Paradajz

Iseckajte šargarepu i paradajz u savršenu letnju salatu i samo gledajte kako vaša koža postaje tamnija na suncu.

Shutterstock

Spanać

Antioksidansi i beta karoten su ključni sastojci spanaća, koji ga čine idealnim ako želite brzo da pocrnite. Spremite spanać na vama omiljen način, a najbolje bi bilo ako biste i njega sirovog ubacili u svoju omiljenu salatu.

Shutterstock

Kajsija

Kajsije su bogate prirodnim pigmentima koji im i daju tu privlačnu žućkasto-narandžastu boju. Ako ih budete jeli, ti pigmenti će se preseliti i na vašu kožu.

U SUSRET LETU! Dermatolog otkriva sve RIZIKE koje nosi SUNČANJE, KOJE zaštitne KREME odabrati, kako PREPOZNATI MELANOM!

SKLEKOVI NA RECEPT! Fitnes-trener otkriva NAJBOLJI PLAN vežbanja za SKIDANJE “pandemijskih” KILOGRAMA!