in

POČINJE PROCES DECENIJE! Belivuk i Miljković 8. marta pred sudijom!

Pored brojnih dokaza, stravičnih fotografija i raznih veštačenja, ključnu ulogu imaće optuženi koji su stekli povlašćeniji položaj. Status okrivljenog saradnika dobio je pre tri dana i Nikola Spasojević, koji će izneti svoja saznanja o ubistvu Gorana Mihajlovića, Mirka Kojića Koje, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, ali i o nekim likvidacijama u inostranstvu!

O svojim saznanjima i zlodelima ove kriminalne ekipe, koja je dejstvovala pod okriljem “kavačkog klana”, Spasojević je detaljno pričao i to na osnovu neposrednih i posrednih saznanja. Na aplikaciji “Skaj” na kojoj su pripadnici grupe razmenjivali poruke, video i audio snimke, on je imao nadimak Topalović.

Zauzvrat, zbog učešća u krivičnim delima, za šta mu je bila zaprećena kazna od 40 godina, pa čak i doživotnog zatvora, on će iza rešetaka  provesti  14 godina. Pod uslovom da svoje svedočenje u Tužilaštvu za organizovani kriminal ponovi i na suđenju.

Temeljno pripremani zločini

– Ubistvo Gorana Mihajlovića početkom aprila 2019. je duže vreme i temeljno pripremano – navodi izvor “Novosti” iz istrage.


Slao ženi ruže iz zatvora, pa mislio da ga vara! Ovo je Mesarev kum, koji je progovorio o ubistvima


HULIGANSKO-KRIMINALNI REČNIK NA ĐILASOVSKOM PORTALU DOKAZ KOLIKO JE SRBIJA SLOBODNA ZEMLJA! (Foto)

HULIGANSKO-KRIMINALNI REČNIK NA ĐILASOVSKOM PORTALU DOKAZ KOLIKO JE SRBIJA SLOBODNA ZEMLJA! (Foto)

-To je prvi zločin, posle gotovo javne egzekucije na šinama karatiste Gorana Miloševića, koji su, kako se sumnja, počinili pripadnici ove grupe.

Prema zahtevu za sprovođenje istrage, Belivuk, Miljković i Spasojević su marta 2019.kupovali predmete za sprovođenje krvavog plana, a tražili su i podesnu lokaciju za uklanjanje tragova zločina.

– NJih trojica su nekoliko puta tog marta odlazili do jedne kuće, vikendice u Surduku, gde su odneli sve predmete koje su kupili i pripremili – navodi naš sagovornik.

– Po Belivukovom nalogu, Spasojević je nabavio radne kombinezone, čizme, molerske kape, PVC najlone, kabl, lanac, plastična korita, nekoliko džakova kreča, nekoliko pari rukavica, eksere, čekić, macolu, više automobilskih guma i oko 40, 50 džakova ćumura.

Kuća smrti u Ritopeku

Sve ovo su, potom, Spasojevićevim kamionom prebacili u vikendicu u Surduku i ostavili. Kasnije je deo toga prebačen i u kuću smrti u Ritopeku.

Goran Mihajlović je namamljen, otet i ubijen 1. aprila 2019. godine hicem u glavu u Ritopeku.Telo je, potom, istim ovim kamionom prebačeno u vikendicu u Surduku, i spaljeno. Ostaci su potrpani u džakove i bačeni u Dunav sa Pupinovog mosta, pri povratku za Beograd.

Nedugo posle Mihajlovića, kako se sumnja, ubijen je i Miljkovićev kum Mirko Kojić Koja, investitor i građevinski preduzimač sa Zvezdare. Prema najnovijim saznanjima, njega su pripadnici ove kriminalne grupe otrovali u Ritopeku, tokom ručka, a telo iskasapili i bacili u Dunav.

Paralelno sa ovim, ista ekipa, prema tvrdnjama crnogorskih pravosudnih organa, organizovala je likvidacije u ovoj zemlji, ali i u drugim zemljama Zapadne Evrope i regiona.

Brojna smaknuća u 2020.

U 2020. godini otet je i ubijen Aleksandar Gligorijević Puki. Zamka mu je napravljena juna 2020. Dva meseca kasnije, isti scenario je napravljen i za Gorana Veličkovića Goksija. Zločini su potom učestali. Nekako u isto vreme likvidiran je Nikola Mitić, potom u oktobru Lazar Vukićević, pa Zdravko Radojević, Milan LJepoja… Sva ova smaknuća dešavala su se u Beogradu.

Pratite nas na društvenim mrežama