in

OPŠTI RAT U MEKSIKU! Narko bande DIVLJAJU ULICAMA, oboren AVION snaga bezbednosti, kriminalci zauzimaju AERODROME ŠIROM ZEMLJE?!

OPŠTI RAT U MEKSIKU! Narko bande DIVLJAJU ULICAMA, oboren AVION snaga bezbednosti, kriminalci zauzimaju AERODROME ŠIROM ZEMLJE?!

Trojica pripadnika snaga bezbednosti ubijena su u meksičkoj državi Sinaloa, nakon hapšenja sina nadaleko poznatog narko bosa El Čapa.

Ovidio Guzman-Lopez, koji je za sebe rekao da je naslednik na mestu vođe očevog kartela, uhapšen je u gradu Kuliakanu i prebačen u Meksiko siti, preneo je “BBC”.

Razbesneli pripadnici bandi su postavili ulične blokade, palili vozila i napali lokalni aerodrom, i tom prilikom su dva aviona pogođena iz vatrenog oružja, jedan neposredno pred poletanje. Više od 100 letova je otkazano na tri aerodroma, a stanovništvu je posavetovano da ostane kod kuće.

„Dvanaestočasovni sukob snaga bezbednosti i militanata narko kartela u meksičkom Kulijakanu zbog hapšenja Ovidija Guzmana Lopeza – sina narko-bosa El Čapa – jutros se privodi se kraju, povređeno je 27 osoba (najmanje 3 civila ), poginuo je pripadnik nacionalne garde“, rekao je guverner pacifičke države Sinaloa.


MUNDIJAL GA PONOVO PRODAO! Očoa dobio NOVU ŠANSU u Evropi!


PRETI MU ZABRANA ULASKA U ZEMLJU! U celom svetu su ludi za Leom Mesijem, ali ovde… Gaf iz svlačionice MOŽE SKUPO DA PLATI! (VIDEO)

PRETI MU ZABRANA ULASKA U ZEMLJU! U celom svetu su ludi za Leom Mesijem, ali ovde... Gaf iz svlačionice MOŽE SKUPO DA PLATI! (VIDEO)

Militanti su oduzeli i spalili oko 250 automobila, blokirali najmanje 18 ulica, zaustavili rad 3 aerodroma. 

Lokalni mediji jaljaju da su pripadnici narko bandi pucali iz oružja velikog kalibra na 2 helikoptera i transportni avion meksičkog vazduhoplovstva, koji je oštećen prilikom sletanja i zapalio se. 

Po njihovim izveštajima, broj žrtava nije konačan i možda će ih biti još.

Državni guverner je rekao juče da je 18 ljudi primljeno u bolnicu. Guzman-Lopez, poznat po nadimku Miš, optužen je da je vodio frakciju ozloglašenog narko kartela Sinaloa, izjavio je ministar odbrane Luis Kresenisio Sandoval.

Njegov otac Hoakin Guzman zvani El Čapo služi doživotnu robiju u SAD nakon što je proglašen krivim 2019. godine za trgovinu drogom i pranje novca.

Miš je u Sjedinjenim Državama optužen za učešće u zločinačkom udruživanju za snabdevanje zemlje drogom, i već je odvezen vojnim avionom u Meksiko Siti.

Pritvaranje Ovidija Guzmana 2019. dovelo je do žestokih uličnih borbi u Kulijakanu u Sinaloi. 

Militanti kartela, posle višečasovne konfrontacije, primorali su vlasti da prekinu specijalnu operaciju i oslobode Miša. Tada je poginulo 9 ljudi, a još 23 osobe su povređene.

Pratite nas na društvenim mrežama