in

OPASNO! NA POMOLU NOVI RATNI SUKOB Kina preti Americi: Dalje od Tajvana!

On je poručio da će Kina sledeći put uništiti američki brod i upitao se koja je bila prava namera Bele kuće kada je rešila da provocira Peking svojim razaračem.

- Nije mi jasno koja je prava namera SAD sa ovim prolaskom kroz Tajvanski moreuz i jačanjem tenzija?! Ako Amerika želi da na ovaj način ohrabri snage koje se bore za nezavisnost Tajlanda, onda im treba jasno poručiti: takav potez će samo ubrzati propast pokreta za tajvansku nezavisnost. SAD će platiti visoku cenu za ovakav avanturistički potez – preneo je Vang Venbin oštar stav kineskog ministarstva.

Staro gvožđe

Sledeći put kada SAD pošalju svoj brod u Tajvanski moreuz, pretvorićemo ga u staro gvožđe
Vang Venbin

Venbin je poručio da Amerika ne može da zastraši Kinu i da je ovo poslednji put da joj se tolerišu takvi pokušaju.

Mi se njih ne plašimo. Ukoliko Amerika na ovaj način pokušava da zastraši Kinu, onda bi sledeće upozorenje trebalo da shvate krajnje ozbiljno: ta njihova takozvana vojna pretnja će sledeći put biti pretvorena u hrpu starog gvožđa, a Sjedinjene Države će se suočiti sa čeličnim zidom koji će činiti 1,4 milijarde Kineza – upozorio je Vang.

Zapadni mediji upozoravaju da bi aktuelni konflikt u Ukrajini mogao da ohrabri Kineze da “preduzmu slične korake protiv Tajvana”, na koji Peking polaže pravo i koji smatra neotuđivim delom svoje teritorije.

Peking: Ameri nas mrze

Kineska ambasada u Vašingtonu upozorila je svoje državljane u SAD da obrate pažnju na ličnu bezbednost, ocenjujući da je sigurnosna situacija u SAD zabrinjavajuća. U saopštenju na sajtu kineske ambasade navodi se da u Americi postoji “velika mržnja prema Kini” i da se “mnogi Azijati suočavaju za zlonamernim napadima”, čime se ozbiljno ugrožava bezbednost kineskih državljana.

Pratite nas na društvenim mrežama