in

NIKAKO NE IZBACUJTE UGLJENE HIDRATE IZ ISHRANE! Naučite kada i kako da ih unosite u organizam

Ona ističe da unošenje određenih namirnica pre vežbanja obezbeđuje poterbnu energiju telu, a nakon vežbanja preporučuje određene obroke kako bi se telo opustilo.

Kilogrami su nam svima važni, pa je pravilna ishrana, koja uključuje ugljene hidrate, veoma važna. Njih nikako ne smemo zaboraviti, jer bilo koja dijeta koja ih izostavlja, nakon prestanka upotrebe izaziva jo-jo efekat. Ona savetuje da umerena konzumacija raznovrsne ishrane dovodi do željenih efekata.

pexels.com

Pravilna ishrana

Pre treninga preporučuje unos ugljenih hidrata, jer oni predstavljaju gorivo za teli i brzo se razlažu, pa se ti šećeri koriste kao energija. Nikako ne biste trebali pre treninga da unosite proteine, jer će se tokom treninga razložiti i usporiti varenje. Ugljene hidrate bi bilo najbolje da uzimate u manjim porcijama, dva do tri sata pre treninga kao neku vrstu užine. Ovsena kaša, crna čokolada, banane, kikiriki, bademi, lešnici su idealan izbor za užinu. Posebno je važno da izbegavate masnu hranu, jer masti usporavaju varenje i izazivaju grčeve.

Posle treninga bi bilo dobro da jedete proteine u kombinaciji sa ugljenim hidratima, gde je odnos 4:1. Dakle, proteini treba da obiluju, pa bi šejk, čokoladno mleko sa niskim sadržajem masti ili smuti bili dobar izbor. Nakon treninga nekih pola sata nemojte ništa da unosite u organizam, a zatim počastite svoje telo jednim obrokom.

NA INSTAGRAMU PREZGODNA, U REALNOSTI SA 10 KG VIŠKA! Popularna glumica pokušava da nas PREVARI /VIDEO/

NA INSTAGRAMU PREZGODNA, U REALNOSTI SA 10 KG VIŠKA! Popularna glumica pokušava da nas PREVARI /VIDEO/

OD JEDNOG TESTA NAPRAVITE VIŠE PECIVA! Idealno za doručak ili večeru /VIDEO/

OD JEDNOG TESTA NAPRAVITE VIŠE PECIVA! Idealno za doručak ili večeru /VIDEO/

Posebno je važno da unosite što više vode i pre i nakon treninga. Nutricionisti smatraju da pravilan unos ugljenih hidrata – pice, pljeskavice i slatkiši moraju biti dozirani. Nikako ih nemojte skroz izbacivati, jer su potrebni organizmu.