in

NIJE NOVAK BILO KO! Ovo što se dešava u Australiji će OSTAVITI POSLEDICE NA NAŠE ODNOSE S NJIMA!

Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da teško da će Australija prihvatiti bilo koje argumente države Srbije kada je reč o slučaju Novaka Ðokovića.

– To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj. Ovde je reč o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobija razna izuzeća. I mi političari smo bili na raznim odlučivanjima svuda po svetu. U Britaniju smo morali da idemo. Cela delegacija je morala da traži izuzeće ali je to bilo u okviru političkih manifestacija, pa su UN garantovale za to. Ako mogu drugi teniseri da dolaze, zašto se neko tako ponaša prema Novaku Ðokoviću – postavio je pitanje Dačić.

Ukazao je da postoje političke implikacije i da će to što se dešava ostaviti posledice po odnose države Srbije i države Australije.

– Naši odnosi nisu mnogo razvijeni jer smo udaljeni, to je zemlja koja sebe smatra izuzetno posebnom i specifičnom, oni to uvek govore. Kad smo tražili ukidanje viza, oni su rekli da i engleska kraljica mora da ima vizu da bi došla u zemlju kojoj je kraljica – rekao je Dačić.

Ukazao je da je Ðoković u Australiju došao posle njihovog odobrenja i ocenio da je ponašanje australijskih vlasti sramno da to treba staviti do znanja Australiji.

Dačić je podsetio da Novak ima diplomatski pasoš Srbije i da nije bilo ko.

– On je teniser broj 1, svetko ime i legenda. Ovo je neubičajeno, sramotno, drsko – istakao je Dačić.

Dodao je da ne veruje da će posle svega premijer Australije doći u Srbiju. “Niti nam treba”, rekao je Dačić.

– Mislim da su ušli u neviđeni problem sami sa sobom. Novak je već pobednik. Očigledno da oni njemu ne daju da igra. Ovo je način da se spreči da postane najbolji teniser u istoriji. Život je dug, nadam se da će taj premijer nekada doći u stiuaciju da može da oseti kako je to kad se neko prema njemu ponaša kako se on ponaša prema drguma – naglasio je predsednik Skupštine Srbije.