in

NEKADA SU BILI BRAĆA, A SADA SU SESTRE! Režirali su MATRIKS, a onda su rešili da PROMENE POL – priča koja je ŠOKIRALA SVET (FOTO/VIDEO)

NEKADA SU BILI BRAĆA, A SADA SU SESTRE! Režirali su MATRIKS, a onda su rešili da PROMENE POL – priča koja je ŠOKIRALA SVET (FOTO/VIDEO)

U holivudskom svetu popularni duo se sada zove sestre Vačovski, iako su ih prethodnih godina zvali “braćom”.

Braća su rođena u Čikagu s razlikom od dve godine. Njihova majka radila je kao medicinska sestra, a otac je bio poslovni čovek. Iako se porodica činila običnom, veerski pogledi roditelja razlikovali su se od tradicionalnih, pa su možda, imali su uticaj na buduće kreativne puteve braće Vačovski.

Reuters

Lana Vačovski sa Kijanu Rivsom

Otac braće bio je ateista, a majka je bila katolkinja, a kasnije je prešla u šamanizam.  Nakon diplome braća su ušli u razne škole, ali su na kraju napustili školu. Počeli su da razvijaju svoje građevinske poslove , a radili su kao tesari. U slobodno vreme, slikali su stripove.

Braća Vačovski režirali su popularne holivudske filmove, među kojima su “Matriks” trilogiju, kao i filmove “Bound”, “Atlas Oblaka”, “Speed Racer”, “Jupiter Ascending” i seriju “Sense8”.


LEONARDO DIKAPRIO SMRŠAO! Glumac izgleda nikad bolje – fanovi oduševljeni (FOTO)

LEONARDO DIKAPRIO SMRŠAO! Glumac izgleda nikad bolje - fanovi oduševljeni (FOTO)


SUMNJATE DA VAM NEKO ČITA PORUKE NA GMAIL? Probajte ovu opciju

SUMNJATE DA VAM NEKO ČITA PORUKE NA GMAIL? Probajte ovu opciju

AP/Photo

Lari, koji je sada uveliko Lana javno je priznala 2016. godine za Daily Mail da je promenila pol.

– Znala sam da ću u nekom trenutku morati javno da istupim. Kada živite kao transrodna osoba, teško je sakriti se. Samo mi je bilo potrebno malo vremena da to složim u svojoj glavi, da se osećam udobno. Ali, izgleda da ja ne mogu da odlučujem o tome – kazala je Lili.

Mediji navode da je novinar Daily Maila došao na Lilina vrata i zahtevao da kaže svoj identitet, a ona je to okarakterisala kao kršenje ljudskih prava.

Lilina sestra Lana koja je nekada bila Lari promenila je pol 2012. godine, a čatiri godine iza toga i Lili je uradila isto.

Lana je od 2009. u braku sa Karin Vinslou, dok je Lili već 25 godina oženjen Alisom Blasingejm.

bonus video:

Pratite nas na društvenim mrežama