in

Nebojša Bakarec: EU podržava tihi genocid nad Srbima na KiM!

Nebojša Bakarec: EU podržava tihi genocid nad Srbima na KiM!

nebojša bakarec

 

Tri nagrade EU Aljbinu Kurtiju, za tihi genocid nad Srbima!

Evropski parlament (EP) je u utorak 18.4.2023. usvojio odluku o viznoj liberalizaciji za lažnu državu Kosovo. Odluka važi samo za Albance koji će moći slobodno da putuju u države Šengen zone od 1.1.2024. godine. EU je odlučila da i dalje diskriminiše Srbe sa KiM. Kada je Srbija 2009. godine dobila viznu liberalizaciju, Srbi koji imaju prebivalište na KiM ostali su uskraćeni za putovanja bez viza. Četrnaest godina kasnije EU je odlučila da i dalje vrši diskriminaciju Srba sa KiM. Srbi sa Kosova i Metohije i dalje moraju da traže vize: za putovanje u zemlje koje nisu priznale Kosovo – u Beograd, za one koje jesu – u Prištinu, Skoplje ili Tiranu. EU je kao obrazloženje za ovu diskriminaciju Srba sa prebivalištem na Kosovu, nesuvislo navela neistine, da postoji opasnost od ilegalne migracije i da Srbija ne može da garantuje tačnost podataka u pasošima Srba sa KiM.

U nedelju, 23.4.2023. lažna država Kosovo je održala lažne izbore u kontejnerima, u četiri srpske opštine. Na izbore je izašlo 13 od 45.000 Srba iz tih opština. Izbori nisu bili ni legalni, ni legitimni. Međutim, predstavnici Zapada, npr. specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar (SAD) je rekao:„SAD će priznati rezultate izbora u svakom slučaju“. Zemlje kvinte u Prištini (Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija i SAD) saopštile su da ostaju pri stavu da izbori na severu KiM treba da budu održani. I EU je 24.4.2023. priznala lažne izbore, kroz stav portparola EU Petera Stana, koji je saopštio da EU smatra da su oni održani u skladu sa pravnim okvirom tzv. Kosova.

Zahtev Kosova sa prijem u Savet Evrope prosleđen je u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope, odlučeno je 24.4.2023. na vanrednoj sednici Komiteta ministara SE. Za ovu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, 7 je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je 5 bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala. Vanredni sastanak Komiteta ministara Saveta Evrope sazvan je na insistiranje Kvinte, pre svih Nemačke, koja je insistirala da se kandidatura lažne države Kosovo, nađe na dnevnom redu.

nebojša bakarec

 

Ovim postupcima EU je pokazala da podržava sve zločine koje je tokom 28 meseci vlasti počinio Kurtijev fašistički režim. Podsetiću da broj etnički motivisanih incidenta na Kosovu i Metohiji, iznosi čak 320 za 28 meseci Kurtijeve vlasti! (2023. – 42 incidenta,  2022. – 150 incidenata, 2021. – 128 incidenata). Za dve i po godine Kurtijeve vlasti, Albanci su upucali i ranili 7 Srba (Milan Jovanović, Stefan i Miloš Stojanović, Miljan Delević, Ljubomir Mirić, Boban Ristić, Srećko Sofronijević). Albanci su izboli, pretukli i ranili 22 Srbina. Albanci su uhapsili 25 Srba. Na sve ovo kolektivni Zapad ili nije reagovao, ili je jedva reagovao. Na sve ovo srpska opozicija uglavnom nije reagovala, ili je napadala predsednika Vučića. Sramno!

EU je trostruko nagradila Kurtijev režim za pokušaj ubistva Milana Jovanovića, Stefana i Miloša Stojanovića, Miljana Delevića, Ljubomira Mirića, Bobana Ristića i Srećka Sofronijevića! EU je trostruko nagradila Kurtijev režim za to što je izbo, pretukao i ranio 22 Srbina! EU je trostruko nagradila Kurtijev režim za to što je uhapsio 25 Srba!

Genocid i zločini nad Srbima na KiM, traju, uz povremene pauze, preko 550 godina. Od 1999. na delu je albanski „tihi genocid“ nad Srbima. Naučnici se slažu da su Turci i Albanci, tokom 18. i 19. veka počinili pravi genocid nad Srbima na KiM. Vekovni albanski zličini protiv Srba podrazumevaju: genocid, pogrome, ubistva, silovanja, tuče, psihološko i moralno zlostavljanje, protivpravno prisvajanje, otimačinu zemlje, uništavanje useva, stoke, šume, socijalnu i pravnu diskriminaciju, majorizaciju i korišćenje povlašćenog položaja, napade na SPC, skrnavljenje grobalja, spomenika i simbola nacionalnog identiteta srpskog naroda, a u 20. i 21. veku, i etničko čišćenje, ubistva putem otimanja organa Srbima i prisvajanje srpskog kulturnog nasleđa.

nebojša bakarec

 

Posledice

Prekršena je procedura u Savetu Evrope, i prekršen je Statut Saveta Evrope, jer nešto što nije država ne može da bude član Saveta Evrope. EU, svuda, pa i u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope, štiti teritorijalni integritet Ukrajine. A šta je sa teritorijalnim integritetom Srbije? Teritorijalni integritet Srbije i Ukrajine su jednaki. EU, Kvinta i Zapad, negiraju međunarodno pravo putem pravnog nasilja, i zalažu se za dvostruke aršine. Jedni aršini važe za teritorijani integritet Ukrajine, a drugi loši, najgori aršini važe za teritorijani integritet Srbije. To je bezobalno licemerje. To je uništavanje međunarodnog prava.

Ukrajina, čiji integritet Srbija štiti, na glasanju na sastanku Komiteta ministara SE, nije zaštitila teritorijalni integritet Srbije i glasala je uzdržano. Da je Ukrajina iskreno posvećena međunarodnom pravu i pitanju teritorijalnog integriteta, morala je da glasa protiv prijema lažne države Kosovo u Savet Evrope, kao što su to uradili Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska. Ovakva odluka Ukrajine će ostaviti negativne posledice po odnose dve države. Crna Gora je još gore, glasala za prijem lažne države Kosovo u SE, kao i BiH. Srbija uvek snažno podržava teritorijalni  integritet Crne Gore i BiH. Ovakva odluka Crne Gore i Bih, će ostaviti negativne posledice po odnose sa Srbijom.

Vučićevo uzdizanje Srba na KiM!

Deset godina je prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma. Posle 10 godina se pokazalo da je Briselski sporazum odličan za Srbe, da je zaštitio Srbe, i da je maestralno projektovana Zajednica srpskih opština, trn u oku Albancima, ali i srpskoj opoziciji. Kurtijev režim sprovodi nasilje nad Srbima. Albanska vlast i Kurti se protive sprovođenju Briselskog sporazuma, i osnivanju Zajednice srpskih opština, Kurtijev režim kriminalizuje Srpsku listu, satanizuje državu Srbiju, demonizuje predsednika Vučića. Skandalozno je da sve ovo radi i srpska opozicija. Kriminalizuju Srpsku listu, protive se sprovođenju Briselskog sporazuma, osnivanju ZSO, satanizuju državu, organizuju nasilje nad Srbima u Srbiji, prete smrću predsedniku Vučiću na svojim skupovima, organizuju snajperiste, kupuju snajpere za odstrel predsednika Vučića. Deo opozicije podržava lažnu državu Kosovo. Sve to ni Kurti ne bi smislio. Nije li srpsku opoziciju sramota da se ponaša isto kao i Kurtijev antisrpski i fašistički režim?

nebojša bakarec

 

Za ovih 10 godina Srbija je za Srbe na KiM, uradila više nego bilo ko u 20. i 21. veku! Kao što se Briselski sporazum pokazao kao pun pohodak, tako i držanje predsednika Vučića, u pregovorima o novom Planu EU za KiM, može biti ocenjeno navišom ocenom, kao držanje vrhunskog državnika. Nije bez razloga veliki pisac F.S.Ficdžerald, rekao: „Čovekovo držanje može biti odraz čvrstih stena ili vlažnih močvara karaktera“. Predsednik Vučić je najčvršća granitna stena! Predsednik Vučić je odredio crvene linije Srbije, i dok je Vučića, Srbija nikada neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo, i neće dati saglasnost da Kosovo postane član UN!

Predsednik Vučić nije stvorio probleme na Kosovu i Metohiji, niti je doprineo njihovom produbljivanju. Za proteklih deset godina predsednik Vučić je u pogledu rešavanja problema na KiM, uradio više nego bilo ko pre njega. Predsednik Vučić je za Srbe na KiM, učinio više nego bilo ko u istoriji. Predsednik Vučić je spasao srpski narod na KiM od pogroma, iseljavanja i siromaštva. Predsednik Vučić je zaslužan za to što je 28 država povuklo priznanje lažne države Kosovo. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Kosovo ne priznaje 107 država, dok samo 83 države priznaju lažnu državu Kosovo. Predsednika Vučića podržava 95 odsto Srba sa KiM. Po javno dostupnim podacima Kancelarije za KiM, i ministarstva finansija, samo u 2022. godini, Kancelarija za KiM, je na Kosovo i Metohiju, u srpske sredine, uložilla preko 10 milijardi dinara, a ministarstvo finansija, za plate Srba na KiM, je izdvojilo preko 20 milijardi dinara.

Predsednik Vučić je uzdigao i izgradio Srbiju. Predsednik Vučić je više nego udvostručio plate, penzije i broj zaposlenih. Predsednik Vučić vratio Srbiji dostojanstvo. Predsednik Vučić u ovim najtežim mesecima zaslužuje našu potpunu podršku i poverenje. Teška vremena traže hrabre ljude, lidere i velike državnike. To je Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije, koju je izgradio zajedno sa nama. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Pratite nas na društvenim mrežama