in

NE BACAJTE KORU OD LIMUNA! Šest genijalnih primena za koje sigurno niste znali

Evo kako se sve može iskoristiti:

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna upija sve neprijatne mirise. Možete je staviti na dno kante ili u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.

2. Očistite mikrotalasnu

NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE! Pripremite ih sa OVIM SASTOJKOM i biće mekane i vazdušaste

OVO POVRĆE JE NAJBOLJE POSADITI U JULU! Rađa kao ludo

OVO POVRĆE JE NAJBOLJE POSADITI U JULU! Rađa kao ludo

U činiju sa vodom stavite koru od limuna, pa u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grejte oko 5 minuta. Na ovaj način bakterije će nestati kao i neprijatni mirisi koji se čestom upotrebom stvaraju.

Shutterstock

Pametno iskoristite koru od limuna

3. Oterajte mrave

Limun ima prirodnu aromu koja je odbojna za mrave, tako da ćete se na ovaj način, lako i bezbolno rešiti malih napasti. Dovoljno je da koru od limuna postavite ne “problematična” mesta.

4. Ovežite frižider ili mašinu za posuđe

Stavite nekoliko kora od limuna u frižider, mašinu za posuđe ili rernu. One će apsorbovati neprijatne mirise i dati vašem frižideru svež i prijatan miris.

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ukoliko imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, ali ćete i smanjiti fleke i izjednačiti ten.

6. Izbeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, belim delom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vreme.