in

NAJNOVIJI DETALJI! Đokovića zbog ovoga izbacuju iz Australije!

Naime, Novaka su nakon što je stigao u Melburn nekoliko sati držali na aerodromu a potom mu odbili vezu i poručili da će biti deportovan. Ostala je još žalba, ali mnogi smaraju da je to vrlo mala šansa za prvog tenisera sveta.

Kako su Australijanci potvrdili Novak nije imao validno medicinsko izuzeće. Onda se postavlja pitanje zašto mu i kretao na put. Nije konkretno navedeno šta nioje bilo u redu u Novakom izuzeću da bi dobio vizu.

Šta se desilo? Naime, Australijan open i vlada Viktorije izdali su Novaku izuzeće koje je prošle kroz dve komisije. Ali, problem se pojavio na granici. Ako je izuzeće u skladu sa nacionalnim telom za vakcine (Atagi) biće odobreno. 

Kriterijumi koji su navedeni kao prihvatljivi razlozi su akutna oboljena, kao i bilo kakve poosledice od vakcine. Za one koji su nedavno preležali kovid to može biti privremeno izuzeće. U Novakovom slučaju niko ne zna njegove medicinske informacije koje je prijavio. 


IŠKRABAN GRAFITIMA! Evo kako izgleda hotel u kom Novak čeka da bude deportovan (FOTO)


TOTALNI PREOKRET! Novaka čeka ludački put od 28.000 kilometara! Ovako može do vize!

TOTALNI PREOKRET! Novaka čeka ludački put od 28.000 kilometara! Ovako može do vize!

Ali, kako prenose mediji u Australiji, Savezna vlada je rekla da nedavna infekcija kovidom nije prihvatljiv razlog za slobodan ulazak u Australiju. Po svemu sudeći se o tome radilo u Novakovom slučaju.

reuTers

 

Iako je Novak imao medicinsko izuzeće odluka je bila na Saveznoj vladi, koja nije podržala proces Australijan opena za medicinsko izuzeće prvog tenisera sveta, pa je zbog toga premijer Skot Morison rekao da Đoković nije imao izuzeće.

Jasno je da ništa nije do Novaka, nego da se radi o političkoj igranci u Australiji, prepucavanju savezne vlasti i vlasti države Viktorija.