in

MRAČNA PROGNOZA RIA Novosti: U 2023. godini može da eksplodira ne samo Kosovo već i Bosna!

MRAČNA PROGNOZA RIA Novosti: U 2023. godini može da eksplodira ne samo Kosovo već i Bosna!

Garantuju ipak da će glavni događaj u novoj godini ostati neprijateljstva u Ukrajini i sve što je vezano za njihov tok.

“Iako je Evropa, koja je iznenada postala najvrelije mesto na svetu jer je odlučila da se proširi na istok na račun ruske zemlje i smatra da je ono što se dešava u Ukrajini njeno, a ne ruska afera, i biće u uzbuđenom stanju tokom cele 2023”.

Nedavni nemiri u Iranu dali su im dodatnu nadu da će destabilizovati situaciju u Islamskoj Republici, ali ne treba računati na ozbiljna previranja u toj drevnoj državi. Sa svim svojim unutrašnjim problemima, Iran je na čelu zemalja koje rade na promeni svetskog poretka koji je koristan za Zapad, a uloga Teherana će se samo povećati, piše ruski medij potencirajući na uspon rusko-iranskih odnosa.

“Rusija održava bliske odnose sa susedima Irana – kako sa Arapima, tako i sa Turcima.

Štaviše, interakcija sa arapskim zemljama (pre svega Saudijska Arabija i Emirati) jačaju, i sa Turska i uopšte stiče karakter strateški važnog. Putin uspeva da pronađe balans interesa sa Erdoganom, tako da će predstojeći predsednički izbori u Turskoj u junu biti izuzetno važni. Erdogan će gotovo sigurno biti reizabran , što je korisno za Rusiju i nepovoljno za Zapad”, piše prokremaljski medij.

Pratite nas na društvenim mrežama