in

KRAJ STRAHOVLADE NOVAKA ĐOKOVIĆA! Zvuči neverovatno, ali istina je! Srbin NIJE PRVI NA SVETU!

Skupo je Novaka koštala rana eliminacija na turniru u Dubaiju, što je iskoristio Danil Medvedev.  Đoković je senzacionalno poražen od Jiržija Veselog, 123. tenisera planete, dok je Medvedev stigao do polufinala turnira u Akapulku.

Reuters

 

Rus je sada prvi sa 8.615 bodova, dok drugoplasirani Novak Đoković ima 8.465. Novak je do danas na tronu bio još od 3. februra 2020. godine.

Posle čak 361 nedelje imamo novo ime na čelu ATP liste. Zvuči gotovo neverovatno, ali prethodni teniser van takozvane “velike četvorke” koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej, kojme je uspelo da se nađe na vrhu ATP liste bio je Amerikanac Endi Rodik i to 2004. godine.

Đoković je apsolutni rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste, Rodžeru Federeru je to uspelo zarukom 310 nedelja uzastopno, Rafaelu Nadalu 209, a Endiju Mariju 41. Trocifrenim brojkama mogu da se pohvale i Pit Sampras (286) Džimi Konors (268), Bjern Borg (109), Amdre Agasi (101).


DOŠAO KRAJ DOMINACIJI! Đoković od ponedeljka neće biti prvi teniser sveta!

DOŠAO KRAJ DOMINACIJI! Đoković od ponedeljka neće biti prvi teniser sveta!


ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ BODOVA! Obrisani su! Sad je SVE JASNO, evo kad može da izgubi prvo mesto!

ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ BODOVA! Obrisani su! Sad je SVE JASNO, evo kad može da izgubi prvo mesto!

Novak bi mogao da se vrati na tron već 14. marta. Medvedev neće igrati na turniru u Marseju, ša će izgubiti 250 bodova zbog neodbranjene titule iz prošle sezone. Đoković će se vratiti na prvo mesto bar na jednu sedmicu, pa će to biti njegova 362. nedelja na vrhu ATP liste.

reuters

Danil Medvedev

Medvedev je 27. teniser koji je uspeo da stigne do prvog mesta ATP liste, a ukupno treći Rus koji se našao na vrhu. To su do sada bili Jevgeni Kafeljnikov i Marat Safin.

Treći na svetu je ostao Aleksander Zverev (7,515), Rafael Nadal je posle titule u Akapulku napredovao jendo mesto i sada je četvrti sa 6.515 bodova. Peti je Stefanos Cicipas (6.445), U Top 10 su još Andrej Rubljov (5.000), Mateo Beretini (4.928), Kasper Rud (3.915), Feliks Ože-Alijasim (3.883) i Hubert Hurkač (3.496), izbacio je iz deset najboljih Janika Sinera (3,495).

Pratite nas na društvenim mrežama