in

KONAŠEKOV: Ruske snage preuzele kontrolu nad Hersonom!

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Civilna infrastruktura, važni infrastrukturni objekti i gradski prevoz rade normalno. U gradu nema nestašice hrane i osnovnih dobara. U toku su pregovori između ruske komande, administracije grada i oblati za rešavanje problema održavanja funkcionisanja objekata socijalne infrastrukture, obezbeđenja zakona i reda i bezbednosti stanovništva“, naglasio je on.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su 67 vojnih objekata u Ukrajini u okviru specijalne operacije, dodao je Konašenkov.

„Snage operativno-taktičke i vojne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvele su forsirani vazdušni napad na vojnu infrastrukturu Ukrajine. Pogođeno je 67 objekata“, precizirao je on.


SVET NA IVICI RATA, Međunarodni krivični sud saopštio je da je započeo istragu ruskih aktivnosti u Ukrajini! Bugarska PROTERUJE DVOJICU RUSKIH DIPLOMATA! (VIDEO)


(VIDEO) Američki obaveštajac ODUŠEVLJEN RUSKIM AKCIJAMA! “Mi smo 40 dana bombardovali Bagdad, ali OVO… NIKADA NISMO URADILI!

(VIDEO) Američki obaveštajac ODUŠEVLJEN RUSKIM AKCIJAMA! Mi smo 40 dana bombardovali Bagdad, ali OVO... NIKADA NISMO URADILI!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Uživo situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem blogu OVDE.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na društvenim mrežama