in

KOLIKO DUGO MOŽETE DA BUDETE POZITIVNI NA KORONU? Simptomi se razvijaju za 5 do 6 dana, a evo kada ste još UVEK ZARAZNI

Da li ste znali da mnogi ljudi mogu da budu pozitivni na koronu nedeljama nakon innfekcije? Koliko dugo osoba može da bude pozitivna zavisi od samog testa na koronu ali i od težine slučaja, piše centarzdravlja.hr.

PCR testovi otkrivaju delove viruskog genetskog materijala koji su izuzetno osetljivi. Ovi delovi virusnog materijala mogu da ostanu u telu i nakon preležane infekcije.

Antigentski test je brzi test i manje je osetljiv, pa će test verovatno biti negativan 5 dana nakon završetka infekcije.

Osoba koja je pozitivna na PCR testu, ali i na antigenskom, i dalje jeste zarazna. 


U SRBIJI SE UVODI ČETVRTA DOZA VAKCINE PROTIV KORONE?


Rosovu i Rejčelinu bebu Emu su glumile BLIZNAKINJE! Danas imaju 19 godina i prave su LEPOTICE! (FOTO)

Rosovu i Rejčelinu bebu Emu su glumile BLIZNAKINJE! Danas imaju 19 godina i prave su LEPOTICE! (FOTO)

SZO savetuje izolaciju 10 dana nakon pojave simptoma, ili na osnovu pozitivnog testa u slučaju asimptomatskog slučaja, i dodatna 3 dana izolacije nakon prestanka simptoma.

Pixabay

PRIRODNI IMUNITET – TRAJANJE

Kako imuni sitem različito funkcioniše kod ljudi, nije sasvim poznato kada osoba koja je imala koronu može ponovo da se zarazi.

20 najčešćih simptoma omikrona

Profesor Tim Spektor naveo je čak 20 najčešćih simptoma:

Curenje iz nosa, glavobolja , umor, kijavica, upaljeno grlo, uporni kašalj, promukao glas , “ostalo”, jeza ili drhtavica, groznica, vrtoglavica/slabost, “magla mozga”, promenjen miris, bol u očima , neobični bolovi u mišićima, gubitak apetita, gubitak mirisa , bol u grudima , otečene žlezde , depresivno raspoloženje

Omikron sloj koronavirusa je veoma zarazan i može da napadne i osobe koje su vakcinisane.

Ukoliko ste primili vakcinu i dobili koronu, prema novom istraživanju u vašem organizmu razvija se super-imunitet, a više o tome saznajte klikom na ovaj link.