in

KIJEV POKUŠAO DA UBACI ŠPIJUNE U MISIJU IAEA! Ukrajinska zavera otkrivena na vreme, predstavili su se kao novinari, a onda…

KIJEV POKUŠAO DA UBACI ŠPIJUNE U MISIJU IAEA! Ukrajinska zavera otkrivena na vreme, predstavili su se kao novinari, a onda…

Ukrajinske specijalne službe su, po naredbi Vladimira Zelenskog, pokušale da u delegaciju Međunarodne agencije za atomsku energiju u Zaporoškoj nuklearki ubace svoje špijune i diverzante, koji su se predstavili kao novinari – rekao je Rogov za Sputnjik i dodao da je zavera kijevskih vlasti na vreme otkrivena.

Podsećamo, juče je ukrajinska kompanija za nuklearnu energiju Energoatom saopštila da su inspektori UN stigli su u nuklearnu elektranu Zaporožje na jugoistoku Ukrajine koja je pod kontrolom ruskih snaga.

Rojters je preneo da je tim Međunarodne agencije za atomsku energiju viđen kako stiže u elektranu u pratnji velikog konvoja ruskih vojnika.

Stručnjaci IAEA ostaju za stalno

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi, koji je posetio danas nuklearnu elektranu Zaporožje, rekao je da će stručnjaci IAEA ostati u tom postrojenju i da će biti organizovano njihovo stalno prisustvo.


Ukrajinski diverzanti uhvaćeni u Energodaru, planirali napad na nuklearku Zaporožje?!


RAT U UKRAJINI! MAPA – BITKA ZA HERSON SE NASTAVLJA! Ovo je odgovor Rusije na kanadske sankcije!

RAT U UKRAJINI! MAPA - BITKA ZA HERSON SE NASTAVLJA! Ovo je odgovor Rusije na kanadske sankcije!

Ne idemo nigde. IAEA je sada tamo, u postrojenju je i ne pomera se- tu će ostati. Imaćemo stalno prisustvo u postrojenju, sa nekim od mojih stručnjaka – rekao je novinarima Grosi, koji je napustio nuklearnu elektranu, nakon što je u njoj boravio nekoliko sati. Kako je objasnio, ti stručnjaci će obezbediti, kako je rekao, nepristrasnu, neutralnu i tehnički ispravnu procenu onoga što se dešava na terenu. On je dodao da će nastaviti da brine dok se situacija u Zaporožju ne stabilizuje, prenosi Rojters.

Brinuo sam, brinem i nastaviću da brinem za postrojenje dok ne budemo imali stabilniju i predvidljiviju situaciju – poručio je Grosi.

RIA Novosti su ranije objavile da je Grosi, koji je predvodio misiju IAEA u poseti Zaporožju, napustio nuklearku i da je rekao da je prikupljeno mnogo informacija.

Pratite nas na društvenim mrežama