in

Kako da se rešite NEPRIJATNOG MIRISA tokom menstrualnog ciklusa?

U danima menstruacije, pored redovnog pranja veoma je bitno menjanje uložaka i tampona, a preporučuje se da u toku dana promenite bar četiri do pet uložaka, odnosno tri do šest tampona.

Redovno tuširanje se podrazumeva

Imajte na umu da je za pranje međunožja potrebno koristiti blage sapune ili proizvode namenjene upravo ovom delu tela, a ne agresivne i mirišljave proizvode, koji mogu da promene pH vrednost kože i izazovu iritacije. Veoma je važno paziti da se u vaginalno područje ne unesu bakterije iz rektalnog dela jer to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Shutterstock

Menstrualni bolovi

Depilirajte se tokom najvećih vrućina

AKO VAS ubode STRŠLJEN evo šta PRVO TREBA da URADITE kako biste izbegli alergijske reakcije

AKO VAS ubode STRŠLJEN evo šta PRVO TREBA da URADITE kako biste izbegli alergijske reakcije

KOJA ULJA BI BILO PAMETNO IZBEGAVATI, A KOJA SU POGODNA ZA KUVANJE? Evo odgovora!

KOJA ULJA BI BILO PAMETNO IZBEGAVATI, A KOJA SU POGODNA ZA KUVANJE? Evo odgovora!

Malje imamo s razlogom — one štite od bakterija i stručnjaci nisu saglasni oko toga treba li da se uklanjaju. Ipak, u letnjim mesecima i na vrlo visokim temperaturama, one mogu da povećaju znojenje, zbog čega dalje dolazi do neprijatnih mirisa.Nosite pamučni veš.

Vulva je izuzetno osetljiv deo ženskog tela, a kako je vaginalni sekret normalna i očekivana pojava, potrebno da je veš koji nosite bude napravljen od prijatnog materijala koji ne izaziva iritacije i dobro upija. Pamuk je sjajno rešenje jer ne stvara osećaj nelagode, omogućava koži da diše i ima odličnu moć upijanja. S druge strane, spandeks, elastin, likra i slični materijali zadržavjau toplotu i vlagu, pa stvaraju pogodne uslove za razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Tuširajte se i pre i posle seksualnog odnosa

Pored toga što ćete se istuširati pre odnosa kako biste bili opušteni i maksimalno uživali s partnerom, neophodno je da to učinite i posle.
Nije neophodno previše „posla“ — dovoljno je da mlakom vodom isperete vulvu, posebno ako ste skloni iritacijama ili infekcijama mokraćnog sistema.