in

KADA SA BUBREZIMA NIJE SVE U REDU, TELO ŠALJE OVE SIGNALE! Šest simptoma koje ne smete ignorisati!

Kada su bubrezi ugroženi, mogu se javiti ovi simptomi. Ako primetite više od jednog simptoma, bilo bi dobro  da odete kod lekara. 

1. Otečeni zglobovi, stopala, lice

Nakupljanje tečnosti u organizmu jasan je pokazatelj da nešto nije u redu sa vašim bubrezima budući da su oni glavni prečišćivači tečnosti koja se nalazi u organizmu. Oticanje nekih delova tela (zglobova, stopala, ruku, lica i sl.) može ukazivati na probleme sa bubrezima.

2. Promene u urinu

KOLAČ SA TRI FILA! Neverovatno dobra poslastica za sve prilike! /VIDEO/

IDEALAN LEK PROTIV PROLEĆNIH ALERGIJA! Ovaj čaj leči CEO ORGANIZAM!

IDEALAN LEK PROTIV PROLEĆNIH ALERGIJA! Ovaj čaj leči CEO ORGANIZAM!

Proizvodnja urina jedna je od glavnih zadataka bubrega, a svaka promena u boji ili mirisu urina može nagoveštavati da nešto nije u redu.

Neke od promena koje možete primetiti, a koje ukazuju na moguće probleme su:

Uriniranje je bolno
Postoje tragovi krvi u urinu
Uriniranje je postalo retko
Budite se tokom noć i po nekoliko puta kako biste urinirali

Shutterstock

Simptomi bolesti bubrega

3. Mučnina i povraćanje

Kada bibrezi ne izbacuju štetne stvari iz organizma, može se javiti osećaj mučnine. Tako telo pronalazi načine da izbaci toksine.

4. Osećate umor konstantno 

Svakom se dogodi dan da je umoran, neraspoložen i sl. uprkos dovoljnoj količini sna. Međutim, umor nekad može biti uzrokovan nedostatkom eritropoetina, hormona koji se luči u bubrezima. Stoga, ukoliko imate manjak ovoga hormona, češće i intenzivnije ćete biti umorni, a i to će biti pokazatelj da nešto sa vašim bubrezima nije u redu.

5. Anemija

I anemija je povezana sa nedostakom eritropoetina budući da je taj hormon ključan za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Ako ste anemični, prekontrolišite i zdravlje bubrega. 

6. Neprijatan ukus u ustima

Ako vaši bubrezi ne filtriraju i ne uklanjaju toksine, oni se onda akumiliraju u telu. To može uzrokovati ukus metala u ustima, kao i loš zadah.