in

Još jedna katastrofa drma svet! CENE NAFTE I PŠENICE OTIŠLE U NEBESA, RASTU IZ SATA U SAT!

Cene namirnica koje su neophodne za život skaču iz dana u dan i to predstavlja opasnost po ceo svet.

Naravno da su ljudske žrtve i razaranja najgore posledice svakog rata i da ljudski životi nisu vredniji ni od čega, ali ono što je još jedna od posledica koja pogađa čitavu planetu rast cena osnovnih životnih namirnica.  

Cena nafte marke Brent na londonskoj berzi premašila je 110,3 dolara za barel, prvi put od avgusta 2014. godine, pokazuju podaci sa berze.


POČINJE STVARANJE NEKOLIKO UKRAJINA, KIJEV SKUPO PLAĆA VERU U SAD, EU I NATO! Povratka na staro nema, ono što može da dobije je…


CENA GASA PODIVLJALA, JUTROS SKOČILA ZA 35 ODSTO – na 1.414 dolara!

CENA GASA PODIVLJALA, JUTROS SKOČILA ZA 35 ODSTO - na 1.414 dolara!

Poređenja radi, juče ujutru je cena nafte iznosila 100, dok je juče popodne porasla na 106 dolara po barelu. Jutros je dostigla cenu od 110 dolara (oko 11.650 dinara). (1 barel = 159 litara)

Informer

Cena pšenice dostigla 9,84 dolara (oko 1.040 dinara) po bušelu. (1 bušel = 0.03 tone) 

Informer

Pogledajte tabelu.

  Cena juče ujutru Cena juče popodne  Cena jutros
Nafta/po barelu 100 dolara 106 dolara 110 dolara
Pšenica/po toni 321 dolar  350 dolara 361 dolar

 

Srbija je obezbeđena

Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta upozoravao, Kina već mesecima kupuje sve što može da nađe na tržištu. Sav ugalj koji može da nađe, Kina je već kupila, kao i pšenicu i sve sirovine. Sve to ide u rezerve Kine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se javnosti iz Palate Srbija povodom situacije o Ukrajini rekao je da će Republika Srbija preduzeti sve mere kako se kriza u Srbiji ne bi osetila. Vučić naglašava da je vitalni interes Srbije mir i očuvanje Srbije i interesa njenih građana.

– Mi ćemo se prilikom razmatranja potrebe da se donesu sankcije voditi svojim nacionalnim interesima. To uključuje i RF. Smatramo da nam nije vitalan interes da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji. Nadležni državni organi preduzeće sve mere da obezbede sve namirnice za građane. U najkraćem: Poštujemo norme međunarodnog prava, ali Srbija razume svoje potrebe. Mi ne zaboravljamo ni 99. ni druge godine. Nismo žurili i jurili, na najodgovorni način smo doneli odluku. Učestvovali smo u brojnim ratovima i izgubili mnogo ljudi, ali zato je za nas mir preko potreban i zato ističemo neophodnost popustljivoti i prećutljivosti izjavama koje dolaze iz regiona. Naša jedina i najlepša Srbija traži da čuvamo naš narod, ali čuvajući naše interese i poštujući dugo građena prijateljstva smatramo da to radimo na najbolji način- podvlači Vučić. Naglašavajući da je Srbija obezbedila apsolutno sve, da imamo zalihe, te da ćemo sve rezerve napuniti “do vrha”.

– Mnogo smo uradili da obezbedimo sve za našu zemlju, energente i hranu. Imamo dovoljno prešinice i kukuruza za narednih 6 meseci, kuhinjske soli, kupujemo 3 tone mleka u prahu, pomoći će nam naši kinenski prijatelji, u ovom trenutku ga je skoro nemoguće naći u svetu. Kupili smo mnogo pirinča. Ulja takođe – rekao je predsednik pokazujući fotografije punih magacija u Šidu, Mitrovici i Pazovi. 

– Grašak, posulj – svega imamo. Imamo rezerve na tri mesta. Pri Vosjci, pri ministartsvu, pri robnim rezervama. Uvek smo u stanju da napravimo sve što je potrebno sa stanovništvo. U ovom trenutku nema problema, ne mora niko da ništa kupuje. Problem je samo sa cenama energenata, ali ćemo i to završiti – istakao je Vučić. 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama