in

Jedna od najbrojnijih porodica na svetu biće još brojnija Dobio 60. dete, sad traži četvrtu ženu da mu rodi još

Jedna od najbrojnijih porodica na svetu biće još brojnija Dobio 60. dete, sad traži četvrtu ženu da mu rodi još

Pakistanski lekar Sardar Džan Muhamed Kan Kildži (50) ima tri žene i nedavno je dobio 60. dete, ali nema nameru tu da se zaustavi. Kildži, koji želi da ima enormno veliku porodicu, uprkos tome što sadašnje supruge žele da mu rode još dece, traži i četvrtu ženu kako bi mu obezbedila još veće potomstvo.

 
Pomoć prijatelja

Doktor iz grada Kete, koji drži zdravstvenu kliniku, lokalno je poznat po tome što ima veliku porodicu i što se raduje svakom svom novorođenčetu. Nakon što je dobio 60. dete, sina kojeg je nazvao Hadži Kušhal Kan, bio je toliko oduševljen da je odlučio da nastavi da širi porodicu.
– Pitao sam sve svoje prijatelje da mi pomognu da nađem ženu za četvrti brak. Iako su sve tri žene izrazile želju da mi rode još dece, želim i četvrtu, koja će roditi još mališana. Više bih voleo da to budu devojčice nego sinovi – kazao je Kildži, kojem je svaka supruga dosad rodila prosečno po 20 dece.

 Inflacija

Inflacija je teško pogodila moj budžet, ali nema veze. Porodici ću dati sve što imam
Sardar Džan Muhamed Kan Kildži

On namerava da svoju mnogobrojnu porodicu smesti pod isti krov, iako je proširenje na pomolu. Uprkos tome što mu finansijska situacija trenutno nije baš najbolja zbog visoke inflacije u zemlji, Kildži kaže da će dati sve od sebe da sve žene i sva deca dobiju jednako i koliko im treba.

– Inflacija je teško pogodila moj budžet. Pakistan, kao i ceo svet, prolazi kroz težak period u poslednje tri godine, ali nema veze. Porodici ću dati sve što imam. Neće oskudevati – izjavio je Kildži, mada dodaje da je sve poskupelo, od šećera, preko topljenog maslaca, do hleba.

Jedini problem koji pakistanski lekar ima, kako sam kaže, jeste to što mu fale kola. On bi voleo da može sa svom svojom decom da putuje po Pakistanu na izlete kako bi im pokazao celu zemlju. Međutim, da bi prevezao čak 60 mališana i sve tri žene, potrebno mu je bar deset kombija. To je za njegov budžet preskupo, tako da je nadomak odluke da odustane od planova o izletima.
– Kad bi mi država dala autobus, bilo bi mnogo lakše da ih sve transportujem. Mogao bih jednostavno da odvedem svu decu da vide Pakistan – kazao je Kildži.

printscreen

Trka sa Indijom

Pakistanski mediji preneli su ovu vest ističući da mnogobrojna porodica nije samo za neobrazovane ljude, već da mnogo dece mogu da imaju i oni sa diplomama visokih škola.
– Iako je teško hraniti mnogo usta, ovaj otac ne odustaje od toga da ima veliku porodicu. On je optimističan i želi još dece. To je prava stvar – pišu pakistanski mediji, koji ističu da će susedna Indija uskoro prestići najmnogoljudniju zemlju Kinu po broju stanovnika, a da Pakistan sa populacijom od 225 miliona nije ni blizu toga da dostigne kineskih 1,4 milijarde.

Jedni ga osuđuju, drugi ga ohrabruju

Korisnici društvenih mreža različito su reagovali na vest o tome da je Kildži dobio 60. dete i da ih hoće još. Dok ga jedni osuđuju, navodeći da stvara socijalne slučajeve u ionako siromašnoj zemlji, te da nevina deca pate, drugi su mu poželeli da ima 100 mališana.
“Svaka čast! Samo napred! Trebalo bi da nastaviš do 100, ali bi više od toga bilo previše”, glasi jedan od komentara na Tviteru.

Pratite nas na društvenim mrežama