in

HAOS NA BLISKOM ISTOKU! Izrael presreo raketu iz pravca Sirije, pa pokrenuo ODMAZDU, ČUJU SE SIRENE, EKSPLOZIJE… (VIDEO)

Sirijska raketa je eksplodirala u vazduhu i izraelska protivvazdušna odbrana je nije presrela, ali je aktivirala sirene upozorenja na severu Izraela, prenosi agencija AP. Nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Izraelska vojska je u saopštenju navela da je pogodila objekte u Siriji koji se koriste za gađanje izraelskih aviona, uključujući radar i protivvazdušne baterije.

Sirijska zvanična novinska agencija SANA javila je da je Izrael ispalio rakete zemlja-zemlja u blizini glavnog grada Damaska, a neke od njih je oborila protivvazdušna odbrana. Nema informacija o žrtvama.

Izrael je izvršio stotine napada na ciljeve unutar delova Sirije pod kontrolom vlade tokom proteklih 10 godina koliko traje građanski rat u toj zemlji, ali njegova vlada retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izrael je, međutim, u više navrata priznao da gađa baze Hezbolaha, koji se bori na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada u građanskim sukobima u zemlji.