in

Danas sahrana Ksenije Vučić! Pripremala je emisiju tog dana i otišla da prilegne… Danilo ušao u sobu da je probudi, nije reagovala…

Kako saznajemo, Ksenija je preminula u svom stanu na Novom Beogradu, na rukama sina Danila. Uzrok smrti još nije saopšten, ali se pretpostavlja da je u pitanju srčani udar.

Ksenija Vučić biće sahranjena danas na Novom groblju u Beogradu, a porodici Vučić sa svih strana Srbije i sveta pristižu brojne izjave saučešća.

Nije se žalila

‘Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga… ‘ Ovim rečima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić porukom na Instagramu u subotu uveče saopštio javnosti tužnu vest.


JOVANA JEREMIĆ SE DIRLJIVIM REČIMA OPROSTILA OD KSENIJE VUČIĆ! Voditeljka se umalo nije RASPLAKALA u programu UŽIVO!


BRNABIĆ O SKANDALOZNIM NAPADIMA NA POKOJNU KSENIJU VUČIĆ: Nema tu više ljudskosti, od njih je ostala samo ljuštura nečega što je nekada bio čovek!

BRNABIĆ O SKANDALOZNIM NAPADIMA NA POKOJNU KSENIJU VUČIĆ: Nema tu više ljudskosti, od njih je ostala samo ljuštura nečega što je nekada bio čovek!

U trenutku smrti Danilo je bio sa njom u stanu… Nešto posle 18 časova ušao je u sobu svoje majke, pomislio je da spava i krenuo je da je probudi. Kada je video da ne reaguje, odmah je pozvao oca i Hitnu pomoć. Lekari su stigli vrlo brzo, pokušana je reanimacija, ali nažalost, ništa nije pomoglo – preneo nam je juče jedan od članova porodice Vučić. On kaže da je na dan smrti Ksenija bila dobro raspoložena i da baš ništa nije ukazivalo na fatalni scenario.

Bila je dobro raspoložena, ni na šta se nije žalila, razgovarala je sa prijateljima, pripremala je emisiju koju je trebalo da snima ove nedelje. Posle podne je otišla da malo prilegne, planirala je da se uveče vidi sa prijateljima… – priča naš sagovornik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog tragičnog gubitka otkazao sve obaveze koje je imao, pa tako juče nije prisustvovao otvaranju deonice Preljina-Pakovraće na autoputu ‘Miloš Veliki’, već je na događaj u njegovo ime došla premijerka Ana Brnabić.

Kseniju Vučić javnost će pamtiti kao novinarku sa dugom i uspešnom karijerom i u štampanim i u elektronskim medijima. Radila je više od 30 godina – od Radija ‘Indeks’, preko časopisa ‘Srpska reč’ i Studija B, pa sve do TV Pink, gde je poslednjih godina uređivala i vodila emisiju ‘Pravac’, i bila na čelu Pinkovog kablovskog kanala Pink 3, kasnije TV Vesti. Gledaoci će je pamtiti i kao novinarku koja je albanskom premijeru Ediju Rami usred intervjua u Tirani pokazala tri prsta.

Njena matična TV kuća uputila je iskreno saučešće Ksenijinoj porodici i prijateljima.
”Sa velikom tugom opraštamo se od jedne od najiskusnijih novinarki u Srbiji, velikog čoveka i vernog prijatelja naše kuće, Ksenije Vučić. Večna ti slava i hvala”, saopštila je televizija Pink.
I visoki državni funkcioneri uputili su poruke iskrenog žaljenja i saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj deci Danilu i Milici.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kaže da je bio šokiran kada je čuo strašnu vest.

Kad sam u subotu čuo da je Ksenija umrla, nisam prvo ni verovao da to može da bude istina. Bili smo prijatelji, zvali smo se ‘generacijo’ jer smo isto godište. Ovo je zaista ogroman šok za mene i za moju porodicu – rekao je Dačić.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović oprostila se od Ksenije Vučić dirljivim rečima.

– Delimo bol sa članovima porodice Vučić povodom odlaska naše Ksenije. Njen profesionalni rad osigurao joj je mesto u panteonu srpske javne reči. Postaraćemo se da sećanje na nju bude dostojno čuvano i sačuvano – rekla je Obradovićeva.

Vučićević: Bila je Majka hrabrost

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević oprostio se juče od Ksenije Vučić, sa kojom je bio prijatelj više od 20 godina.

Bila je sjajan čovek, dobar drug, požrtvovana majka. Surova sudbina je htela da ode u najboljim godinama, baš u trenutku kada je najviše trebala svojoj deci, Milici i Danilu. Njenu decu su godinama najstrašnije napadali samo zato što su njena i deca predsednika Srbije. Ona je sve to stoički, junački trpela. Nikada nije imala nijednu ružnu reč za one koji su njoj nanosili najveću bol. Uvek je bila puna ljubavi, govorila je: Neka ih, neka su svi oni živi i zdravi… Nije umela, nije znala da mrzi ni one koji su nju i njenu decu najstrašnije mrzeli. Zvao sam je Majka hrabrost. I to je Ksenija zaista i bila. Bog neka joj dušu prosti, neka joj Gospod podari rajsko naselje – rekao je Vučićević.

Ne verujem!

Ksenija Vučić bila je omiljena ne samo među kolegama i prijateljima već je njen iznenadni odlazak duboko pogodio i sve koji su je poznavali. Jedna od njenih najboljih prijateljica, modna kreatorka Verica Rakočević, u suzama se oprostila od Ksenije.

“Provele smo 25 godina zajedno, smejale se i radovale budućim danima. Ne verujem, neću da prihvatim, urlam od bola. Ti si bila anđeo koji hoda zemljom. Zbogom, moja Ksendžo”, poručila je Verica u oproštajnoj poruci.

Saučešća

Anđelka Atanacković, ministarka privrede

Iskreno saučešće Danilu i Milici i celoj porodici povodom smrti Ksenije Vučić. Njen rad ostavio je trag koji će se pamtiti, a njen odlazak duboku bol svima koji su je poznavali.

Miloš Vučević, Gradonačelnik Novog Sada

Potresao me je iznenadni odlazak Ksenije Vučić, te divne, pažljive žene i majke dvoje dece, Danila i Milice, koja su mi veoma draga. Budite jaki. Počivaj u miru, Ksenija, neka ti je laka zemlja.

Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova 

Nije nas iznenađivala upornošću, britkošću i oštrim umom, to su bile sam neke od osobina koje su je krasile i po kojima smo je poznavali, ali nas je iznenadila svojim preranim odlaskom toliko da teško dolazimo sebi.

Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD 

Delimo bol sa članovima porodice Vučić povodom odlaska naše Ksenije. Njen profesionalni rad osigurao joj je mesto u panteonu srpske javne reci. Postaraćemo se da secanje na nju bude dostojno čuvano.

Igor Mirović, Predsednik Pokrajinske vlade

Upoznao sam je pre 28 godina dok je pisala izuzetne tekstove za ‘Srpsku reč’. Bili smo mladi, ali smo znali da bez slobode i borbe sve drugo gubi smisao. Bila je idealista, britka i hrabra i takva će mi ostati u sećanju.