in

DAME, OPREZ! Ulje za povećanje grudi je čist otrov – Stručnjaci upozoravaju na OPASAN PREPARAT!

DAME, OPREZ! Ulje za povećanje grudi je čist otrov – Stručnjaci upozoravaju na OPASAN PREPARAT!

Ulje “Brest pamp” koje se preko interneta prodaje kao preparat za uvećanje grudi otrov je zbog kog žene mogu da ostanu bez dojke, upozoravaju stručnjaci.

Kako kažu za Informer, jasno je da ne postoji takvo sredstvo koje može da uveća poprsje, ali da zato zbog nepoznatog sastava može da bude veoma opasno, a u najboljem slučaju da izazove promene na koži.

Dermatovenerolog dr Gorana Isailović smatra da ulje koje se naširoko reklamira može biti otrov.

– To je sigurno nekakva hemija. Ljudi veruju u sve i svašta, ali je zasigurno da ulje neće i ne može povećati grudi. S obzirom na to da nije naveden sastav ovog preparata, to može da bude i otrov. Namažete otrov, on izazove upalu, pa tako upaljene grudi izgledaju veće – kaže dr Isailović.


OVA PREVARA DOBILA I OGLAS NA INTERNETU! Zloupotrebljava se za mršavljenje, jako je skupo, a u pitanju je varka jednog Vladimira


TATE ĆERKAMA ZA NOVU GODINU KUPUJU GRUDI! Bizaran trend u Srbiji – ulepšavanje kao NOVOGODIŠNJI POKLON!

TATE ĆERKAMA ZA NOVU GODINU KUPUJU GRUDI! Bizaran trend u Srbiji - ulepšavanje kao NOVOGODIŠNJI POKLON!

printscreen

Čist zločin

Sa njom se slaže i specijalista plastične hirurgije dr Dimitrije Panfilov. On je ovo ulje uporedio sa počecima ugradnje silikonskih implantata, koji su izazivali ozbiljne neželjena dejstva i imali ozbiljne posledice.

– I pored njihove daleko veće sigurnosti od preparata nepoznatog sastava, bilo je primera da ženi mora da se odstrani dojka – objašnjava dr Panfilov i apeluje na sve žene da ne potežu za ovim proizvodom, jer bi ih u najmanju ruku ugrozio.

Štetno

Upozoravam i one koji koriste i one koji reklamiraju ova ulja da je to protivprirodno, štetno i opasno
Dr Dimitrije Panfilov

– Dok još nisu postojale proteze za dojke i napravljeni implantati, ubrizgavan je tečni silikon i tada su mnoge starlete iz Las Vegasa ostale bez dojke. Sa tim bih uporedio i ovo ulje. Zato upozoravam i one koji koriste i one koji reklamiraju ova ulja da je to protivprirodno, štetno i opasno! Bez obzira na hemijski sastav tog ulja, njegova prodaja je, prosto rečeno, zločin – dodaje dr Panfilov.

Informer DN

Dimitrije Panfilov

Lažna obećanja

U reklamama za ovaj preparat, koji se prodaje po ceni od 900 do 1.700 dinara, uglavnom preko oglasa i društvenih mreža, tvrdi se da “nakon njegove upotrebe dojke postaju čvrste i pune, podignute, većeg obima”.

“Imate problem sa malim grudima? Imamo rešenje za vas, nakon upotrebe ovog ulja za grudi, vaše grudi postaju čvrste, pune i savršene. Može vam pomoći da efikasno oblikujete atraktivnu liniju grudi i povećava vaše grudi” glasi tekst jednog od oglasa za prodaju ovog ulja. Na taj način, kažu stručnjaci, gađa se u srž ženskih nezadovoljstava i kompleksa.

printscreen

Reklama za ulje koje uvećava grudi

Dr Colić: Prevara s predumišljajem

Hirurg dr Milan Colić podseća da ovo nije prvi put da se na crnom tržištu prodaju preparati za uvećanje, samo u različitim oblicima. Kako kaže, to je čista prevara s predumišljajem!

– Neko je to namerno napravio da bi prevario nekoga, ko treba da ga za to krivično goni. Ovo esencijalno ulje može biti jednako uspešno kao i ulje za lečenje klempavih ušiju. Nikakvih željenih efekata neće dati i sigurno neće povećati obim grudi. Ovakvi preparati se s vremena na vreme pojavljuju u ciklusima, pa je, na primer, pre desetak godina bila aktuelna krema za povećanje grudi, pa onda tretmani masaže, ali sve je to jedna velika prevara – rekao je dr Colić.

Informer DN

Milan Colić

Sociolog prof. dr Zorica Mršević napominje da su žene sklone kupovini raznih sredstava, koja su u stvari marketinški trikovi, jer veruju da će im ona pomoći da izgledaju bolje.

Upala

Namažete otrov, on izazove upalu, pa tako upaljene grudi izgledaju veće
Dr Gorana Isailović

– Što se tiče velikih grudi, žene se vode onom pričom da se muškarcima više sviđaju velike grudi. Neke od njih smatraju da ukoliko imaju grudi u prvom planu, time sebi podižu rejting, ali i samopouzdanje. U današnje vreme bi to mogle da rade i zbog društvenih mreža i lajkova – kaže dr Mršević i dodaje:

– Obično se mlade devojke opterećuju u pubertetu kad vide da je neka tinejdžerka naprednija od njih, pa se pitaju da li će i njima jednom porasti grudi, ali očigledno ima i onih koje se i kasnije opterećuju time zarad nekog cilja.

Pratite nas na društvenim mrežama