in

BRITANAC ZAGRMEO I PODIGAO PRAŠINU! Nadal je pobedio najboljeg vakcinisanog! Najveća opasnost bila je u Beogradu!

Pobedio je Rafael Nadal u finalu Danila Medvedeva posle velikog preokreta, ali jasno je svima da bi Španac mogao da se zahvali i Vladi Australije

Australijanci su proterali Novaka Đokovića, čoveka koji je devet puta osvojio trofej u Melburnu, tri puta u nizu i tako olakšali posao Špancu. 

Jasno je to čak i Britancima, večitim kritičarima prvog tensiera sveta. Novinar “Telegrafa” Oliver Braun u tekstu  “Trijumf Rafaela Nadala je zadivljujuć, ali odsustvo Novaka Đokovića baca neizbežnu senku” ne želi ništa da prećuti.

Agonija Novaka Đokovića, sve što su mu priredili Australijanci, je bruka i sramota za “beli sport”. Mučno je bilo gledati dodelu pehata i kako se ponašaju kao da 11 dana nisu maltretirali prvog tenisera sveta, verovatno jendog od najboljih u istoriji. 


OGLASIO SE NOVAK! Đoković se šmekerski obratio Nadalu posle rekordne 21. grend slem titule


POSLE FINALA AO JE SVE JASNO! Novak Đoković je teniski KRALJ!

POSLE FINALA AO JE SVE JASNO! Novak Đoković je teniski KRALJ!

Tanjug/AP

Novak Đoković

– Zapanjujuće, nečuveno, bez premca: 21. velika titula Rafaela Nadala, proizvod njegove prve pobede posle 0:2 u setovima nakon skoro 15 godina, jeste sve ovo i više od toga. Ipak, bilo je mučno videti direktora turnira Krega Tajlija kako pokušava da uživa u slavi Španca. Upravo je Tajlijeva umešanost u debakl Novaka Đokovića, situacija u kojoj je devetostruki šampion deportovan iz Australije i ponižen, bacila senku na jedan od najvećih teniskih podviga – navodi Braun. 

– Jedna je od nepromenljivih istina sporta je da biste bili najbolji, morate pobediti najbolje, što je uslov koji u Nadalovom slučaju ostavlja najmanju mrlju pored ovog finala. Rus nije bio najbolji igrač sa kojim je mogao da se suoči. On je bio najbolji vakcinisani igrač. Najveća opasnost za Nadalove šanse ka ovom 21. grend slemu bila je, kao što je svima poznato, 15.000 kilometara daleko, u Beogradu.

Takođe, 12 Australijan opena koji su odigrani od Nadalovog prethodnog trofeja u Melburnu, osam je osvojio Đoković.

Tanjug/AP

 

– To je ono što Nadalovo dostignuće čini toliko drugačijim od njegovog trijumfa u sumraku Vimbldona 2008. Tom prilikom, on je svrgavao neprikosnovenog broja 1 – tada Rodžera Federera – aktuelnog petostrukog šampiona “Ol Ingland” kluba. Ovog puta, broj 1 nije bio prisutan. Nije da će većini biti važno: konsenzus u nekim delovima teniskog sveta je da je Đoković opasan antivakser koji u potpunosti zaslužuje svoj status. Ali kada govorite o trci za najvećeg tenisera ikada, takve presude su koliko glupe i banalne. Svaki pravi zaljubljenik u ovaj sport treba da želi da se Nadal, Đoković ili Federer još uvek bore za najveće nagrade, a ne za veličanstveno rivalstvo koje će sabotirati vlade koje žure da demonizuju nevakcinisane.

Britanas smatra da direktor turnira Krejg Tajli trebalo da podnese ostavku zbog svega što je priredio Novaku Đokoviću.

Tanjug/AP

 

– Ubediti najodlikovanijeg muškog šampiona da je imao medicinsko izuzeće, a zatim ga namamiti preko pola sveta i potom se zavaliti u fotelju dok ga australijska vlada pretvara u politički fudbal, predstavlja neoprostivo napuštanje rukovodstva. Njegov posao su, po svoj prilici, spasile samo zavodljive priče o dva finala, gde je Eš Barti postala prvi domaći pobednik posle 44 godine, a zatim je Nadal kanalisao svoju nepresušnu izdržljivost da pobedi.”

Braun je podsetio na Nadalove reči pre početka Australijan opena. 

Vredno je podsetiti se komentara koji je dao sam šampion pre turnira. ‘Ako Novak igra ovde, bolje je za sve’, rekao je on. ‘Nema sumnje oko toga'” – stoji u tekstu britanskog “Telegrafa”