in

BRAVO! IZ GODINE U GODINU RASTE BROJ MLADIĆA I DEVOJAKA KOJI SLUŽE VOJSKU!

BRAVO! IZ GODINE U GODINU RASTE BROJ MLADIĆA I DEVOJAKA KOJI SLUŽE VOJSKU!

Interesovanje mladih u Srbiji za služenje dobrovoljnog vojnog roka nikada nije bilo veće!

Da vojska više nije rezervisana samo za jači pol i da se i žene ne libe da pođu u vojnike, govori i činjenica da se iz godine u godinu sve veći broj devojaka odlučuje da uzme pušku u ruku i nauči kako se brani otadžbina.

Ove godine, kako saznaje Informer, za septembarski rok prijavilo se oko 750 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka, što je za 33 odsto više u odnosu na prošlu godinu!
Šest meseci obuke. I u Ministarstvu odbrane potvrđuju za naš list da je ove godine veliki broj devojaka i mladića zainteresovan da služi vojsku.

AP/Tanjug

“Interesovanje mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka iz godine u godinu beleži rast. Ovogodišnji septembarski rok je po broju prijavljenih kandidata najbolji u nekoliko proteklih godina. Broj mladih koji će otići na služenje vojnog roka, nakon izvršenih provera, biće veći za 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu”, kažu u Ministarstvu odbrane i dodaju da se među budućim vojnicima prijavilo najviše mladih sa juga Srbije.

 

AP/Tanjug

“U septembarskoj generaciji vojnika, koji će narednih dana biti raspoređeni po kasarnama, najviše je mladih iz Niša, Vranja i Leskovca. Među vojnicima na dobrovoljnom služenju vojske ima oko 18 odsto žena. Da je interesovanje mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka veće nego ranije”, potvrdio je i potpukovnik Dragan Dimovski, načelnik centra Ministarstva odbrane u Novom Sadu.

“Ovi momci i devojke će narednih šest meseci služiti vojni rok u jedinicama Vojske Srbije: mesec i po dana u centrima za osnovnu obuku, nakon toga će mesec i po dana biti na specijalističkoj obuci, a poslednja tri meseca će te veštine dograđivati u jedinicama Vojske Srbije. Moram da napomenem da je sa svakim novim rokom sve veća zainteresovanost kandidata za služenje vojnog roka, kako momaka, tako i devojaka”, istakao je on.

AP/Tanjug

Sin gradonačelnika Novog Sada Mihailo Vučević takođe je ovog septembra postao dobrovoljac Vojske Srbije. Prema rečima ovog mladog momka, inače studenta Pravnog fakulteta, na ovaj korak se odlučio jer smatra da je to njegova dužnost kao mladog čoveka prema otadžbini.

“Očekujem da vojska bude neka vrsta testa za mene i da iz svega izađem kao mnogo zrelija osoba. To je proces odrastanja koji smatram da svaka mlada osoba treba da prođe. Voleo bih da pozovem sve mlade ljude, momke i devojke, da slede naš primer i da isto idu na dobrovoljno služenje vojnog roka ili u školu rezervnih oficira”, rekao je Mihailo.

Ponosni otac Miloš Vučević na društvenim mrežama je podelio fotografiju mladog momka ispred kasarne i poželeo mu sreću. “Mihailo… ponos i ljubav! Čast, tradicija, patriotizam. Srećno, sine”, napisao je gradonačelnik Novog Sada.

AP/Tanjug

Sve više devojaka

Jedna od devojaka koja je odlučila da pođe u vojnike i jedva čeka da obuče uniformu jeste i Snežana Andrić.

“Meni je cilj da branim našu zemlju. Takođe, porodično negujemo tradiciju odlaska u vojsku i svi rade pri vojsci. Oduvek mi je bila želja da obučem uniformu. Volim kad vidim žensko u uniformi, srce mi je tada puno”, rekla je Snežana.

I devojke uz momke

Sa svakim novim rokom sve je veća zainteresovanost kandidata za služenje vojnog roka, i momaka i devojaka!
Dragan Dimovski, potpukovnik

Pratite nas na društvenim mrežama