in

BAZ OLDRIN JE JEDINI ŽIVI ASTRONAUT KOJI JE HODAO MESECOM, OŽENIO SE U 93. GODINI! Legendarni kosmonaut četvrti put sklopio brak!

Član čuvene misije “Apolo 11”, koja je 1969. godine uspešno sletela na Zemljin satelit, objavio je na svom Tviter nalogu da je brak sa dugogodišnjom partnerkom sklopio na privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu, te da su on i njegova izabranica toliko uzbuđeni da se “osećaju kao tinejdžeri koji beže od kuće”.

Najsrećniji rođendan

Mediji navode da su Oldrin i Faur već duže vreme u vezi, da je ona doktorirala hemijsko inženjerstvo i da poslednje četiri godine radi kao izvršna potpredsednica njegove fondacije “Baz Oldrin venčrs”. Baz iza sebe ima tri neuspela braka okončana razvodima, ali i troje dece, ćerku Dženis i sinove Endrua i Džejmsa, koje je dobio sa prvom ženom Džoan En Arčer.

Vremešni astronaut na društvenim mrežama ponosno je objavio fotografije sa venčanja u Los Anđelesu, na kojima u smokingu i sa ordenjem na reveru pozira sa novopečenom suprugom. Baz je ispod fotografija napisao da mu je to bio najsrećniji rođendan u životu, budući da se na dan kada je napunio 93 godine venčao sa višegodišnjom partnerkom, ali i dobio značajno priznanje.

“Danas, kad proslavljam 93. rođendan i kad će mi biti dodeljena nagrada ‘Žive legende avijacije’, sa ponosom mogu da objavim da smo se moja dugogodišnja ljubav dr Anka Faur i ja venčali. Udružili smo se u svetom braku na maloj, privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu i uzbuđeni smo kao tinejdžeri koji su upravo pobegli od kuće”, napisao je Oldrin.


KONAČNO SMO UOČILI PRVE KOMŠIJE?! NASA DOŠLA DO EPSKOG OTKRIĆA?! Uočena planeta slična 95 odsto zemlji i orbitira oko male zvezde


POČINJE BITKA ZA KOSMOS! Rusija i Kina grade BAZU NA MESECU, američki “ARTEMIS” dobija ozbiljnog rivala – KO ĆE VLADATI SVEMIROM?

POČINJE BITKA ZA KOSMOS! Rusija i Kina grade BAZU NA MESECU, američki ARTEMIS dobija ozbiljnog rivala - KO ĆE VLADATI SVEMIROM?

Depresija i alkohol

Inače, Baz je 1963. počeo da radi za NASA. Prvi put je u kosmos odleteo tri godine kasnije, a vrhunac karijere bilo mu je učešće u misiji “Apolo 11”, kad je zajedno sa Nilom Armstrongom i Majklom Kolinsom sleteo na Mesec. Na površinu Zemljinog satelita stupio je 20 minuta nakon vođe operacije Armstronga, te je postao drugi čovek u istoriji koji je hodao po Mesecu. 

Reuters

Hodao je površinom meseca, ali Oldrin je ostao u senci Nila Amstronga

Prema sopstvenom priznanju, zbog ogromne medijske pažnje, ali i činjenice da je zauvek ostao u senci Nila Armstronga, dugo se borio sa kliničkom depresijom i alkoholizmom. Nakon što se penzionisao 1972, ostao je veliki zagovornik istraživanja svemira i o toj temi objavio je devet knjiga. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 14 miliona dolara.

Poslednji živi astronaut misije ‘Apolo 11’

Mediji podsećaju da je Baz Oldrin poslednji živi astronaut misije “Apolo 11”. Nil Armstrong, prvi čovek na Mesecu, upamćen po čuvenoj rečenici “Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki skok za čovečanstvo”, preminuo je 25. avgusta 2012. u 82. godini života. Treći član posade, Majkl Kolins, nije hodao po Mesecu, a umro je 28. aprila 2021. u 90. godini.

Pratite nas na društvenim mrežama