in

BAKA NA ULICI JE PROSILA, DALA SAM JOJ 50 DINARA! Kada mi izgovorila rečenicu OSTALA SAM ZATEČENA, velika neprijatnost!

Kako je rekla, na Bulevaru Kralja Aleksandra kod Liona često sreće baku koja prosi i moli prolaznike za neki sitan novac kako bi kupila hleb i lekove za ukućane. 

U subotu sam bila do prodavnice da kupim hleb i još neke sitnice i obično tu ispred prodavnice srećem baku koja moli ljude za koji dinar za hranu i lekove. Kako je padala kiša nosila sam kišobran i kese te joj nisam videla lice, već sam samo čula glas “Dete, molim te za neki dinar za lekove Bog ti dao zdravlja”. Znam da sam u torbi imala sitan novac, guram ruku i uzimam 50 dinara – kaže K.A. i dodaje:

Beta

– Kako sam u jednoj ruci nosila dve kese i kišobran dajem joj novac jednom rukom i samo čujem “Malo je to, sine, treba mi za lekove i hleb”. U trenutku me šokirala i zbunila njena rečenica. Znam da su to male pare, ali toliko sam izvukla iz torbice. Bila sam i besna, ali i tužna. Kako sam u ruci nosila i hleb, uzela sam onu kesu sa hlebom i dala joj.

Ona ističe da je možda baka u tom trenutku očekivala da će joj dati više novca.

Bilo mi je žao što se smrzava na kiši, pa sam joj pružila i hleb za koji je i tražila novac. Zahvalila mi se i ja sam nastavila dalje i razmišljala o onoj njenoj rečenici “Malo je to, sine, treba mi za lekove i hleb”. Neprijatno mi je bilo što sam joj dala samo 50 dinara, ali s druge strane mnogi ljudi prolaze i ne daju ništa.

Pratite nas na društvenim mrežama