in

Umalo ga je ubila struja, a tu je i igrač koga je Galinari pesničio (VIDEO)

Umalo ga je ubila struja, a tu je i igrač koga je Galinari pesničio (VIDEO)

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije otvara Evrobasket 2022 duelom protiv Holandije, a rival “orlova” je krajnje zanimljiva reprezentacija.

FOTO: FIBA.Basketball

Nema sumnje da je nacionalna selekcija Srbije veliki favorit, ali na Evropskom prvenstvu u košarci nikoga ne treba potcenjivati.

Usled povrede najboljeg igrača Janika Frankea, koji je u Pragu sa selekcijom, “lale” predvodi Jito Kok.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš široj javnosti poznat je po pesničenju sa Danilom Galinarijem tokom prijateljskog duela sa Italijom 2017. godine.

Pri skoku za loptu udario je laktom Danila Galinarija koji se razbesneo i pesnicom ga udario u lice.

Epilog svega je da je nekadašnji saigrač Nikole Jokića završio u bolnici sa slomljenim palcem zbog siline udarca Koka u lice.

Zanimljivo je i da pomenuti Danilo Galinari završuio učešće na Evropskom prvenstvu i pre nego je počeo.

Šems Čaranija javio da Danilo Galinari neće početi ovo svetsko prvenstvo, a upitno je i da li će na njemu igrati.  Galinari je ponovo pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, pred njim je višemesečna pauza.

Ipak, zanimljiviju priču čak i od njega ima košarkaš “lala” DŽesi Edvards. Sin Holanđanina i majke Britanke poreklo vuče sa Kariba.

Kao jedanaestogodišnjak je odlučio da se upozna sa načinom na koji funkcioniše električna energija. Naime, on je sa braćom igrao pikado i odlučio je da jednu od strelica zabije u rupu utičnice.

Struja ga je toliko protresla da prvo ništa nije mogao da kaže, a nakon nekoliko minuta mu se smračilo pred očima i onesvestio se.

Brat je pozvao roditelje a oni hitnu pomoć koja ga je, srećom, na vreme prebacila u bolnicu i spasla mu život.

Na univerzitetu Sirakuza čiji je danas član, Edvards je kao glavni predmet odabrao biotehnologiju jer ga je uvek zanimali medicina i biologija, a nije verovao da će od košarke napraviti karijeru.

Zbog toga, ali i ranije pokazane inteligencije i radoznalosti, otac ga je prozvao “Ludi profesor”, što je nadimak kojim ga oslovljavaju i saigrači.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih “orlova” tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije