in

“Tri ili četiri ekipe iz ove grupe će dospeti barem do četvrtfinala”

“Tri ili četiri ekipe iz ove grupe će dospeti barem do četvrtfinala”

U SUBOTU, 3. septembra, dve moćne evropske košarke sile će se sukobiti u takozvanoj “grupi smrti” Evrobasketa 2022. Dan pre utakmice, francuski reprezentativac Rudi Gober govorio je o predstojećem izazovu protiv reprezentacije Litvanije.

AP Photo/David Zalubowski

Ipak, Slovenija je u prvom meču Litvaniji prvi poraz na turniru (92:85).

- Oba tima su odigrala zaista jaku utakmicu. Kraj utakmice je mogao da ode u drugom pravcu, mogla je i Litvanija da pobedi. Slovenija je igrala bolje u poslednjih nekoliko minuta. Mislio sam da će Litvanija pobediti – rekao je Gobert.

Francuski centar veruje da tri ili možda sva četiri tima iz Grupe B mogu da pobede protivnike iz Grupe A kada počne nokaut faza.

– Ali to samo pokazuje koliko je visok nivo u ovoj grupi. Svaki posed na utakmici je izuzetno važan. Mislim da će nam ova grupa dosta značiti u nastavku takmičenja, sa 3 ili 4 ekipe koja će dospeti barem do četvrtfinala – rekao je Gobert.

U međuvremenu, reprezentaciju Francuske je na startu turnira zaustavio domaćin grupe B, Nemačka. Tim Vensena Kolea postigao je samo 63 poena i izgubio sa 13 poena razlike (76-63).

Za 25 minuta, Gober je postigao 11 poena, 12 skokova i 4 izgubljene lopte. Francuski tim je ukupno napravio 17 izgubljenih lopti, a Nemci samo 9.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića bodri “orlove”

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije