in

TAČNO U DINAR: Nebojša Čović govorio o budžetu Crvene zvezde

PREDSEDNIK Košarkaškog kluba Crvena zvezda govorio je o brojnim temama, a posebnon zanimljiva navijačima bila je tema o budžetu.

foto: Tanjug/Milica Nikolić

Nebojša Čović rekao je za “Pick n’ talk” da budžet crveno-belih nikada nije prešao 7,2 miliona evra, a da je teško da se njegov iznos meri desetinama miliona, pa se crveno-beli moraju osloniti na koncept forsiranja domaćih i mladih igrača.

– Naš maksimalni budžet nikada nije prešao, a kada kažem maksimalni, to mislim na prvi tim i mlađe selekcije i sve što se radi tokom godine. Taj budžet nikada nije prešao 7.2 miliona evra. Od toga je 40 do 50 odsto prvi tim, kako koje godine. U našim prihodima, u punjenju budžeta, država nije prešla 30 odsto. Kada to kažem, mislim na Grad Beograd, Ministarstva, državna preduzeća… Sve ostalo smo mi obezbedili kroz sezonske karte, dnevne karte, marketinške aktivnosti, transfere i kroz sponzore koji nisu državna preduzeća. To je bilo do sada, a ova godina sezona 2020/2021 je vrlo specifična. Usled više sile, globalne pandemije, uskraćen nam je prihod od između 2 i 2 i po miliona evra. Teško je proceniti tačno, kako to ide sa kartama – kazao je Čović. 

Kompletno gostovanje Nebojše Čovića pogledajte ovde: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije