in

Partizan i Real su ovo sa nestrpljenjem čekali

Partizan i Real su ovo sa nestrpljenjem čekali

Jedna od najvećih utakmica Partizana ove sezone u Evroligi je završena opštim haosom i prekidom. Na svu sreću, zaslužena pobeda je pripisana crno-belima.

Foto: EPA

Do sukoba igrača došlo je kada je na minut i 40 sekundi do kraja Serhio Ljulj bezobrazno faulirao Kevina Pantera, a ovaj mu nije oprostio.

U tuču su se uključili svi igrači iz obe ekipe, a najgore je prošao Dante Egzum, kog je za vrat uhvatio Jabusele, oborio ga i počeo da bije na terenu, a na kraju se ispostavilo da je košarkaš Partizana pokidao tetivu.

Ubrzo su se oglasili i iz Evrolige, što su svi sa nestrpljenjem čekali.

– Kada su diskvalifikacije primenjene za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja klupe, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača koji je potreban da završi utakmicu, tako da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom u vreme prekida 95:80 u korist Partizana, koji tako sada vodi u seriji 2-0. Evroliga je prosledila činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji takmičenja, koji će u naredna 24 časa doneti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom. Evroliga najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Ovakvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport – stoji u saopštenju.

Sudije su gledale snimak svih dešavanja, a pošto su svi igrači bili u sukobu, fizički i po pravilima nije imalo kako da se odigra poslednjih 100 sekundi.

Samo Rudi Fernandes nije dobio isključujući faul, jer je jedini ostao na klupi.

A šta kaže pravilnik Evrolige o kaznama koje će doneti disciplinski sudija.

EuroleagueTV

 

ŠTA SE SMATRA KAO OZBILjAN PRESTUP

– Fizička agresija protiv člana sudijske trojke, druge individue, navijača ili generalno druge osobe.

– Preuzimanje akcija koje dovode do definitivne suspenzije utakmice pod tačkama 30 do 33.

– Pretnje, ponižavanje ili degradiranje člana sudijske trojke, druge individue, navijača ili druge osobe.

– Diskriminatorna akcija rečima ili delom prema članu sudijske trojke, druge individue, navijača ili druge osobe.

– Sve akcije ili dela koja direktno ili indirektno vode ka nasilju.

ŠTA SU MOGUĆE KAZNE ZA OZBILjAN PRESTUP

– Finansijska kazna između 30.001 evra do 280.000 evra.

– Zabrana pristupa dvoranama ili učešća u Evroliginim takmičenjima, utakmicama ili događajima u trajanju od jedne do četiri godine.

– Privremena diskvalifikacija iz Evroliginih takmičenja u trajanju od jedne do četiri godine ili od tri utakmice i više.

– Trajna diskvalifikacija za Evroliginih takmičenja.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige “Serviraj za pobedu” i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije