in

Nikola Jokić od ovog trenutka više nije najplaćeniji sportista u Denveru

Nikola Jokić od ovog trenutka više nije najplaćeniji sportista u Denveru

U novu NBA sezonu Denver nagetsi, koje predvodi MVP lige Nikola Jokić, ulaze pojačani, sa nadom da bi konačno mogli da osvoje titulu, ali grad Denver ovih dana ima još jedan razlog za velike sportske ambicije. I to zbog najvećeg kluba koji ima.

Tanjug/AP

Naime, Denver bronkos, NFL gigant koji je triput bio Superboul šampion, ne samo da je angažovao bivšeg šampiona iz tabora Sijetla, kvoterbeka Rasela Vilsona, već je, prema saznanjima ESPN-a, od ovog trenutka baš Vilson postao najplaćeniji sportista u pomenutom gradu u Koloradu.

Nikola Jokić je nedavno potpisao petogodišnji ugovor na oko 242 miliona dolara, a Vilson je novim, petogodišnjim sporazumom, produžio nedavno parafiranu vernost Bronkosima na čak sedam sezona i ukupno će zaraditi čak 296 miliona “zelenih novčanica”.

On je, podsetimo, sa Sijetl sihoksima osvojio Superboul upravo pobedom nad Denverom od 43:8.

Odakle Denver bronkosima toliki novac? 

Novi gazda Denver bronkosa je Rob Volton, a on je potvrdio je da će jedan od vlasnika biti i sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton. Ali, i ne samo on.

“Oduševljeni smo što će ser Luis Hamilton, višestruki šampion Formule 1, biti deo naše vlasničke grupe. On je tokom svoje karijere demonstrirao da je takmičar i ima potrebne kvalitete da pomogne da naš tim postane pobednički, a da se istovremeno bori za globalnu jednakost, uključujući i njegov sport. Biće vredna figura u čitavoj organizaciji Bronkosa”, izjavio je Volton, a preneo nedavno ESPN.

Uz Hamiltona, u vlasničku strukturu Denver bronkosa biće uključena i nekadašnja državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs.

Kondolia Rajs Foto: EPA

Rob Volton postao je vlasnik Denver bronkosa u junu za sumu od 4,65 milijardi dolara, što je rekordna vrednost nekog američkog kluba u svim sportovima.

Prethodni rekord držali su Bruklin netsi koji se takmiče u košarkaškoj NBA ligi, a 2019. godine prodati su za 3,2 milijarde dolara.

Rob Volton naslednik je čuvenog maloprodajnog lanca Volmart, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 62 milijarde dolara, što ga, prema Blumbergovom indeksu, čini 18. najbogatijim čovekom na planeti.

Bonus video: Nikola Jokić – od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije