in

EVROLIGA: Poslednji čin drame | Novosti.RS

OD sezone 2016/2017, kada je i započet novi ligaški format Evrolige, samo dva puta su se četvrfinalne serije plej-ofa odlučivale u majstoricama.

FOTO: N. Paraušić

Ove godine čak tri putnika za fajnal-for u Kelnu (28-30. maj) odrediće peti mečevi, u kojima se večeras sastaju Anadolu Efes – Real (18.45), Armani – Bajern(20.45) i Barselona – Zenit (21.00).

Efes je dobrano sebi “zabiberio” život u seriji sa “kraljevskim klubom”. Nakon dve ubedljive pobede u Istanbulu, doživeo je dva tesna, ali psihološki ubitačna poraza na strani, nakon što je na tacni praktično imao overenu kartu za Nemačku. Biće zanimljivo videti koliko je sve to uticalo na “glavu” turskog tima, koji je i pored svega favorit u odlučujućem meču, s obzirom na to da Real ima ozbiljne kadrovske probleme.

Kvalitativno i poziciono najujednačenija serija je ona između Armanija i Bajerna. Manje-više su svi dosadašnji mečevi bili na jednu loptu, pa će tako nijanse i sada odlučivati, dok je možda i najprijatnije iznenadio Zenit, koji se prvoplasiranoj Barseloni pokazao kao tvrđi orah nego što se moglo pretpostaviti i ima priliku da ostvari debitantski nastup na završnom turniru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije