in

Еуробаксет у Чешкој:Витезови из Бањалуке допутовали да бодре Србе

Еуробаксет у Чешкој:Витезови из Бањалуке допутовали да бодре Србе

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА Србије има велику подршку на Еуробаскету у Чешкој. Свака утакмица „гори“ од навијања српских навијача. Пут Чешке стигла је и навијачка група “Српски витезови” коју чине момци предежно из Бањалуке, уз подршку и пријатеља са свих страна свијета. Витезови грме са трибина, а Чеси одушевљени гледају у невјерици како се бодри Србија!

Бојан Милашиновић, Радисалав Буцо Милашиновиц, Драган Нинић, Дражен Нинић, Саша Скендерија, Душко Сараџић…. чине екипу Српских Витезова која је из Бањалуке стигла у Праг да бодри Србију на Еуробаскету. За Србију дају, како кажу за „Новости“ све, не штеди се грло ни дланови!

Фото: Б.Милашиновић

– Србија, мора да се ори двораном. Нема стајања ни минут. Наши момци су одушевљени када загрми дворана. Уз њих смо увијек. Бодримо их и кад је тешко и кад се разбија побједник, прича у даху Бојан Милашинаовић.

Екипа из Крајине дошла је првог дана првенства у Праг и поручују да ће пратити Србију до краја турнира, или како кажу до залтне медаље.

– За нас је Праг успутна станица. Наш циљ, је циљ и наших Оролва, а то је Берлин и финале. Србија је земља кошарке и злато је зато увијек циљ, каже Бојан.

Са екипм Витезова прате већ годинам прате репрезентације Србије, био то фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, ватерполо!

– Пратимо Србију по цитавој Европи у свим спортовима. Често нам се прикључе и браћа из Ческе, Немачке, Аустрије ма Срби целог свијета, прича Бојан.

Фото: Б.Милашиновић

Бодрећи  Србију, навијали су за Србију док је гостовала у Прагу, Бечу, Линколну, Љубљани, Будимпешти, Минхену и наравно како кажу и Београду, где не пропуштају утакмице српске репрезентације, који год спорт био.

– У Чешкој је атмосфера као никад. Пет хиљада Срба навија као једно. Осјећа се у зраку да су навијачи спремни за нову медаљу. У Прагу су Финци Пољаци, Холанђани, Израелци, али ми Срби смо најбучнији, истиче Бојан и додаје да су Чеси просто опчињени како и са којом емоцијом се пева химна Боже правде, а Никола Јокић је већ највећа звијезда Еуробаскет дефинитивно и Чеси га гледају као Бога.

Фото: Б.Милашиновић

Иначе Бојан важи и за једног од највећих фанова српске репрезентације и успијеха српских спортиста.

– Сваку медаљу дочекам са сузама радосницама- Волим Србију волим, волим наше спортисте. Ми Срби из Републике Српске смо поносни на Србију и она је за нас светиња. Није нам далеко ни Катар и тамо идемо да бодримо нашу репрезентацију, поручује Бојан.