in

Niko nam ništa nije poklonio, sanjamo najlepši san

Niko nam ništa nije poklonio, sanjamo najlepši san

IGRA Novog Pazara obeležila je dosadašnji tok Mocart Bet Superlige Srbije. Ekipa iz Raškog okruga pokupila je simpatije navijača u Srbiji, a nezapamćeni uspesi pomeraju granice plavo-belih. Nakon tri poraza na startu sezone, četa Vladimira Gaćinovića zaigrala je maltene kao Barselona, Real ili Bajern iz Minhena, vezala je šest uzastopnih pobeda i sada se nalazi na drugoj poziciji na tabeli, odmah iza Crvene zvezde.

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović se u razgovoru za “Novosti” osvrnuo na uspeh kluba u prethodnom periodu.

– Igra Novog Pazara je tačno onakva kakvu pripremamo na treninzima. To prenosimo i na utakmice. FK Novi Pazar je jedna velika plavo-bela porodica, a to se odražava i na rezultate koje beležimo. Samo zajedništvom možemo do zajedničkog cilja. Rekordna serija je morala da krene, jer smo i u prve tri utakmice igrali odlično i nismo zaslužili nijedan poraz. Verovali smo u rad trenera Vladimira Gaćinovića, pružili smo mu podršku i vidite kako se to danas klubu vraća, počeo je Međedović razgovor za “Novosti”.

FOTO: FK Novi Pazar

Generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović

Već pomenuti trener Vladimir Gaćinović u Novi Pazar doneo je neophodnu svežinu.

– NJegov dolazak bio je planski. Hteli smo da ga angažujemo još u februaru, međutim, tada zbog porodičnih obaveza nije mogao da se odazove našem pozivu, a kada su se uslovi za to stvorili, oberučke je prihvatio ponudu. Znao je šta želi, a mi smo tu da mu pomognemo i omogućimo da ima sve uslove za nesmetani, superligaški rad. Sada apsolutno možemo da tvrdimo da je njegov dolazak u Pazar apsolutni pogodak.

Sa šest pobeda u nizu Pazar se vinuo na vrh tabele, a pritom iz kola u kolo krenuo da obara rekord kluba po broju uzastopnih pobeda – trenutno su plavo-beli na koti šest.

– Lepo je sve to što doživljavamo trenutno, apsolutno smo to zaslužili. Niko nam ništa nije poklonio. Nijedan faul, nijedan aut. Podršku dobijamo iz cele Srbije, na svim frontovima, u svim medijima. Govori se o Novom Pazaru u superlativu i nama kao zajednici to puno znači. Igračima, trenerima, zaposlenima, navijačima, svim građanima Novog Pazara, verujte mi, svi su ponosni na uspeh kluba, a kako i ne bi bili.

FOTO: N. Paraušić

Trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović

Novi Pazar nakon devet odigranih kola ima bod manje na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu, koja ima dve utakmice manje. Nalazi se klub sa Jošanice na drugom mestu, poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

– Lepo je pogledati tabelu i videti da smo na drugoj poziciji, mestu koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona, ali treba čvrsto biti na zemlji sa obe noge i biti realan, naravno da ovo nismo očekivali. Ekipa je planski i pažljivo selektirana. Ambicije su nam bile da budemo u plej-ofu, jer imamo ekipu za tako nešto, ali baš ovako visoko… Moram da priznam da sanjamo najlepši san i možemo obećati da će to trajati još dugo.

FOTO: FK Novi Pazar

Upravo zbog fantastične serije od šest pobeda u gradu se oseća posebna euforija kada je FK Novi Pazar u pitanju.

– Ovakva euforija nikada nije bila prisutna, svi žive za fudbal, svi samo pričaju o klubu, utrkuju se na ulicama da se slikaju sa našim fudbalerima, a oni se zbog svega toga osećaju kao mega zvezde, što im sigurno daje dodatnu motivaciju. Na ulicama ih pozdravljaju, mašu, ma jednostavno svi u gradu žive za FK Novi Pazar.

Međedović je otkrio i šta navijači od Novog Pazara mogu da očekuju u nastavku sezone.

– Mogu da očekuju da će Novi Pazar igrati lep i napadački fudbal. Da ćemo uvek ići na gol više i da ćemo dati sve od sebe da ove godine izborimo Evropu, to je ono što svaki Pazarac i svaki navijač našeg kluba sanja, rekao je generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije