in

MESI U VELIKOM PROBLEMU: Argentinac organizovao žurku za saigrače, španske vlasti pokrenule istragu!?

RUKOVODSTVO španske fudbalske lige objavilo je da je pokrenuta istraga i najavilo moguću kaznu za Lionela Mesija i saigrače iz Barselone zbog žurke koju je kapiten Barselone organizovao.

Foto: AP

Kako prenosi španski ABC, Mesi je sve saigrače i njihove supruge pozvao na roštilj u svoj dom kako bi podigao moral ekipe za finiš sezone.

Druženje je organizovao u svom dvorištu, ali je time prekršio epidemiološke mere koje su na snazi u Španiji. 

Prema njima je zabranjeno okupljanje više od šest osoba koje nisu iz različitih domaćinstva ili koje nisu usko povezane. Time su bili potencijalni rizik za “15 do 150 osoba”, što je po zakonima Španije kažnjivo.

Na sličan način su nedavno i igrači Atletika prekršili pravilo, ali je postojala olakšavajuća okolnost. 

– Igrači Atletika obavestili su ligu i klub tačno o broju gostiju, gde će biti i šta će raditi. Poštovali su sve propise. Za ovu zabavu saznali smo od medija i to nije dobro, rekao je izvor LFP-a za ABC i dodao kako Mesija i njegove goste očekuju sankcije. 

U odbranu svojih igrača stao je katalonski klub. 

– Naši fudbaleri provode jako puno vremena zajedno svakog dana i to često na puno manjoj distanci. Tako čine svojevrsno domaćinstvo, a ista je stvar i sa njihovim suprugama. Sa njima su svakog dana. Poštovala su se epidemiološka pravila, stolovi su bili razvdojeni i sve je bilo u redu, odgovorili su iz kluba. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije