in

Gospodine Vučeliću, s tugom smo primili vest o smrti velikog čoveka

Gospodine Vučeliću, s tugom smo primili vest o smrti velikog čoveka

OD slavnog čuvara mreže Milutina Šoškića oprostio se predsednik UEFA Aleksandar Čeferin koji je poslao poruku prvom čoveku crno-belih Miloradu Vučeliću.

FOTO: M. Vukadinović

Mnogo tuge izazvala je vest o smrti popularnog Šoleta i to ne samo u Srbiji, već i u regionu, što pokazuje poruka Čeferina.

– Poštovani predsedniče Vučeliću, gospodine Milorade, s tugom smo primili vest o smrti Milutina Šoškića, velikog čoveka koji je ostavio dubok trag u srpskom, jugoslovenskom i evropskom fudbalu. Legendarni golman Partizana bio je član zlatne generacije koja je krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina dominirala jugoslovenskim fudbalom, osvojivši četiri titule prvaka i jedan kup. Upravo te poslednje sezone u crno-belom dresu bio je akter legendarnog finala Kupa šampiona u Briselu 1966. godine. Istoriju je ispisao i kao član zlatne generacije Jugoslavije, čiji je gol čuvao na 50 utakmica, a sa kojom je 1960. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu i srebrnu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. UEFA će se od Milutina oprostiti minutom ćutanja na narednom Kongresu, kada ćemo se setiti svih fudbalskih legendi koje su nas napustile u prethodnoj godini. U ime UEFA i moje lično ime, primite naše iskreno saučešće – napisao je u poruci Aleksandar Čeferin.

FOTO: Novosti

Podsetimo, Šoškić je preminuo u nedelju u 84. godini, a sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

BONUS VIDEO: Slavlje “grobara” posle gola koji je Natho postigao protiv Zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije