in

Argentina u panici nakon pokušaja atentata na bivšu predsednicu (VIDEO)

Argentina u panici nakon pokušaja atentata na bivšu predsednicu (VIDEO)

BIVŠA predsednica, a sada potpredsednica Argentine Kristina Elizabet Fernandez de Kiršner pozdravljala je pristalice ispred svoje kuće kada je iz gomile izašao muškarac koji joj je uperio pištolj u glavu.

Foto: Tviter/@Partisangirl

Predsednik ove zemlje Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen sa pet metaka, ali da nije ispalio kada je pritisnut okidač.

- Kristina je ostala živa jer, iz razloga koji još nisu tehnički potvrđeni, pištolj koji je sadržavao pet metaka nije ispalio – rekao je predsednik.

U nastavku je osudio napadača i rekao da je pokušaj ubistva De Kiršnerove jedan od “najozbiljnijih” incidenata otkako se zemlja vratila demokratiji 1983. godine.

– Možemo se ne slagati, možemo imati duboka neslaganja, ali govor mržnje se ne može održati jer rađa nasilje i nema šanse da nasilje koegzistira s demokratijom – rekao je Fernandez.

Policija je saopštila da je napadač, kojeg su lokalni mediji identifikovali kao 35-godišnjeg Brazilca, priveden, a trenutno pokušavaju da utvrde motiv napada.

Na snimku objavljenom u lokalnim medijima vidi se kako muškarac cilja pištoljem nekoliko centimetara od njene glave i čini se da pokušava pucati. Zatim spušta glavu, ali bez ispaljenog metka.

Zbog neuspešnog atentata na potpredsednicu, Argentinski fudbalski savez odlučio je da otkaže sve večerašnje utakmice domaćeg prvenstva.

Utakmice planirane za vikend odigraće se normalno.

BONUS VIDEO: Slavlje “grobara” nakon gola Natha

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije