in

Zbog zagađenog vazduha građanima Pljevalja struja u januaru jeftinija 50 odsto

Zbog zagađenog vazduha građanima Pljevalja struja u januaru jeftinija 50 odsto

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore AD Nikšić (EPCG) kupcima iz kategorije „Domaćinstva“ na teritoriji opštine Pljevlja za mesec januar odobrila je dodatni popust na aktivnu energiju od 30 odsto, što bi, sa ranije odobrenim popustima, značilo da će Pljevljaci januarski račun plaćati sa popustom od 50 odsto na aktivnu energiju.

M.Drobnjak

Odluku o popustu za Pljevljake  na električnu energiju doneo je Odbor direktora EPCG.

– Ova mera je motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji, a EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, koja značajan procenat proizvodnje ostvaruje upravo u Pljevljima, na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova – saopštili su iz EPCG.

Oni su pozvali njihove kupce iz Pljevalja, koji koriste ugalja kao izvor toplotne energije, da pređu na druge izvore, kako bi, zajedničkim snagama, doprineli poboljšanju situacije u ovoj opštini.

– Verujemo da je popust od 50 odsto za januarski račun snažan stimulans za tako nešto – kazali su iz EPCG.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin kazao je da očekuje da i  lokalna uprava u Pljevljima donese odgovarajuće mere, kako bi se poboljšala loša situacija sa zagađenjem vazduha u tom gradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije