in

Više od četrdeset programa u slavu žutog cveta

Više od četrdeset programa u slavu žutog cveta

UMESTO novogodišnjih programa na gradskim trgovima, Herceg Novi je izabrao solidarnost.

Foto: Printskrin RTHN

Novac planiran za praznične koncerte usmeren za nabavku poklona i darivanje 2.600 mališana i oko 300  porodica lošeg materijalnog stanja.  Ipak, praznično raspoloženje u gradu osetilo se i kroz programe za najmlađe i svirke organizovane na Škveru i u Igalu.

Grad čeka Praznik mimoze, najveću zimsku turističko-propagandnu manifestaciju u Crnoj Gori, koju će ove godine otvoriti i zatvoriti koncerti regionalnih muzičkih zvezda u Igalu. Na otvaranju 17. februara nastupiće Marija Šerifović, a na zatvaranju 4. marta Toni Cetinski. Promocija 54. Praznika mimoze obavljena je u decembru u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu.  Tokom 16 dana cvetnog festivala biće organizovano više od 40 događaja, maskenbala, karnevala, koncerata, pozorišnh predstava, sportskih programa, ali  i  nademtanja u lokalnim igrama piciginu, karotrcu, briškuli i trešeti.

Dobra vest je i da je gradski sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije dogovorio sa crnogorskom nacionalnom avio kompanijom organizaciju većeg broj letova iz Beograda za Tivat u period dok traje Praznik mimoze.

BONUS VIDEO – UMESTO NA SANKAMA, DEDA MRAZEVI STIGLI – SAJLAMA: Novogodišnja atrakcija u Baru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije